Ekici, eskiden gittiklerinde 150-200 kişinin toplandığı Yavuzeli'nde hafta sonu 600'e yakın vatandaşın kendilerini beklediğini belirterek, "Ve gelenlerin çoğu partili değildi" dedi.

MHP'DE EVET DİYENLER SADECE YÖNETİCİLER

Demokrasiyi özümsemiş, herkesin hareket halinde olduğunu, bu işin parti işini de aştığını belirten Ekici, "Eski anavatanlı, doğruyollu, partili partisiz, parlamenter sistemin yürümesini isteyen herkes biraraya gelmiş durumda. MHP' yüzde 90 hayır diyor. MHP'de evet diyenler sadece yöneticiler. Bu diğer illerde de böyle, sadece Gaziantep'te değil. Halk parlamenter sistemin tedavi edilmesi gerektiğine inanıyor, ancak rejimin değişmesine karşı" dedi.

İLÇE BİNASINA SIĞMADIK

Referandum için sahada olduklarını ve gittikleri her yerde coşkuyla karşılandıklarını anlatan Ekici, "Yavuzelinde hiç bir dönemde bu kadar kalabalık görmedim. İlçe binasında yapalım dedik, sığmadık kahvahanede yaptık. En az 600 kişi birikmişti. Daha önceki seçimlerde 150-200 kişi gelirdi. Üstelik gelenlerin çoğu partili olmayanlardı" diye konuştu.

VATANDAŞ SORUYOR

Yavuzeli'nin yanısıra Perilikaya, 23 Nisan Mahallesi gibi bir çok yerde de kalabalığın yoğun olduğunu belirten Ekici, "İnsanlar yeni anayasa ile ilgili soru soruyorlar. Yakınlarını başkan yardımcısı yapabilir mi diyorlar. Rejimi niye değiştirmek istiyorlar diye merak ediyorlar. Eyalet sisteinden rahatsız oluyorlar" dedi. Meral KINACILAR