*CHP ve MHP paranın, biz duanın gücüne inandık

*İslahiye ve Nurdağı'nda 15 Trilyon para dağıtıldı

*İslahiye ve Nurdağı'na 20 gün kamp kurdum

*Hedefimiz Nurdağı ve İslahiye'yi birleştirmek

* MHP ve CHP Nurdağı ve İslahiye'de çok oy aldı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 'İki ilçede seçimi kaybedersem burada siyaseti bırakırım” dediği Nurdağı ve İslahiye'de Ak Partili adayların kazanmasıyla rahat bir nefes aldı. Son dakikaya kadar hem Nurdağı, hem İslahiye'de inanılmaz zorlandıklarını itiraf eden Şamil Tayyar, Nurdağı'nda MHP, İslahiye'de CHP'nin yoğun şekilde para dağıttığını buna rağmen seçimi kaybettiklerini öne sürdü. Tayyar, "Onlar paranın gücüne, biz duanın gücüne inandık. İki yerde toplam 15 Trilyon dağıtıldığını düşünüyoruz. Ama haydan gelen huya gitti" dedi.

İNANILMAZ ZORLANDIK

Yerel seçimin dinamiklerinni genel seçimden farklı olduğunu, bu seçimin biraz referanduma dönüştüğünü söyleyen Şamil Tayyar, "Bu seçimlerde Başbakan'ı sahiplenme duygusu öne çıktı, ancak buna rağmen İslahiye, Nurdağı gibi küçük ilçelerde mahalli şartlar da önemli rol oynadı. Ne MHP Nurdağı'nda ne CHP İslahiye'de bu kadar çok oy alamazdı. Çok oy aldılar. Sebebi de Nurdağı'nda MHP, İslahiye'de CHP yoğun şekilde para dağıttı. CHP'nin adayı İslahiye'nin en zengini, MHP'nin adayı da yine varlıklı biri. Yani bu söylediklerimin birçok yerde tesbitleri var, para alan aileler var, hem de çok fazla. Yani son dakikaya kadar bizi hem Nurdağı, hem İslahiye'de inanılmaz zorladılar. CHP ve MHP para dağıtmasaydı, aramızdaki fark çok olurdu. Küçük yerlerde maalesef böyle şeyler oluyor. İslahiye'de seçimi kaybedersem siyaseti bırakırım bile dedim" diye konuştu.

HAYDAN GELEN HUYA GİTTİ

İslahiye'de CHP'nin tek bir miting bile yapmadığını söyleyen Tayyar, "Halka dayalı ciddi bir orgnizasyon olmadı sadece 100'e yakın araçlarla İslahiye'nin tüm köylerinde, beldelerinde para dağıtma işiyle seçim çalışmasını yürüttüler. İslahiye'ye CHP, Nurdağı'nda da MHP miting yapmak, halka ulaşmak, onların vicdanına seslenmek yerine kiraladıkları araçlarla bütün köylerde, mahallelerde para dağıtarak seçimi kazanacaklarını düşündüler, bunu planladılar. Onlar paranın gücüne, biz duanın gücüne inandık. İslahiye ve Nurdağı'nda seçim sonucu, duanın para üzerindeki gücüdür. İki yerde toplam 15 Trilyon dağıtıldığını düşünüyoruz. Ailelere ikişi başına 150-300, hatta 1000 lira verdiklerini biliyoruz. Ama haydan gelen huya gitti" dedi.

60 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

Oy verenlerin istikrara, hizmete ve Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiklerini söyleyen Şamil Tayyar şunları söyledi:"Geldiğimiz günden beri Nurdağı ve İslahiye'ye hizmet için çalışıyoruz. Kılavuzlu Barajı, Nurdağı ve İslahiye kanal projesinin ihalesi bitti ve temeli atıldı. Bu 48 km ağız genişliğinde, 30 metre derinliğinde, büyük bir kanal projesi. Bu projeyle binlerce dönüm arazinin sulanması mümkün olacak. Bu Nurdağı ve İslahiye'nin 60 yıllık rüyasıydı, bu gerçekleşiyor. İslahiye- Nurdağı arasındaki bölünmüş yolun inşaat ihalesi yapıldı ve şu ana kadar Nurdağı-Fevzipaşa arası bitti ve trafiğe açıldı. Yolun kalan kısmının inşaat çalışmaları devam ediyor. Gaziantep Üniversitesi İslahiye'ye güzel bir kampüs yaptı. O bölgeye bir canlılık verdi. Yine İslahiye ve Nurdağı arasındaki 1. Organize sanayi bölgesini kurduk. Kamulaştırma aşamasıydayız. Orayada 110 firma fabrika kurmak için başvuruda bulundu ve yer kalmadı. Burası en az 2000 bin kişiye istihdam imkanı sunacak. İki ilçeye de 15 civarında yeni okullar yapıldı."

20 GÜN KARARGAH KURDUM

Doğru adaylarla yola çıktıklarını anlatan Tayyar, "İslahiye ve Nurdağı'na 20 gün kamp kurdum. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdim. Geçmişte Ak partiye kırgın ve küskünlükleri barıştırdık, sinerji oluşturduk, ev ev gittik, anlattık. 2 büyük miting yaptık. Gitmediğimiz köy, belde kalmadı. Biz orada topyekün bir seferberlik ilan ettik. 20 gün karargah kurduk ve işimizin zor olduğunu biliyorduk. İslahiye ve Nurdağı'nda siyaseti vesayet altına alan, bütün siyasi derebeyler bize karşı ittifak yapmıştı. Bu seçim sonucu aynı zamanda iki ilçede siyasette arınmanın önünü açtı ve vesateyi kaldırdı" ddei.

İKİ BELEDİYE BAŞKANI EL ELE ÇALIŞACAK

Seçilen iki başkanın da ziraat mühendisi olduğunu, bunun hem ilçenin tarımsal kalkınmasına hem de belediye hizmetlerine katkısı olacağını söyleyen Tayyar şöyle konuştu:"Nurdağı belediye başkanı seçilen Mehmet Yıldırır GAP idaresinde proje uzmanı olarak çalışıyordu. Seçerek getirdik. Biz orada sadece seçim kazanmak değil aynı zamanda iki ilçeyi birleştirme hedefiyle yola çıktık. Biz İslahiye ve Nurdağı'nı birleştirerek 300 bin nüfuslu yeni bir şehir inşaa etmek istiyoruz. Biz imar planlarında kısa vadede İslahiye'yi Nurdağı'na Nurdağı'nı İslahiye'ye doğru yönlendiriyoruz. Ve organize sanayi bölgesi gibi yatırımları ortak yapıyoruz. Organize sanayi bölgesi iki ilçenin yatırımcılarının biraraya geldiği bir proje. Kanal projesi de iki ilçeyi yine aynı şekilde suyla birleştiriyor. Ayrıca İslahiye Nurdağı arasındaki bölünmüş yol bittiğinde ulaşım daha hızlı yapılacak. Biz orada böyle bir yeni tarih, yeni bir şehir inşaa etmek istiyoruz. Onun içinde bu büyük projeye katkı sağlayacak adaylarla yola çıkmamız gerekiyordu, bunu yaptık. Hem Nurdağı hem İslahiye Belediye Başkan adayları el ele birlikte çalışacaklar. İki yerde aynı anda kazanmamız bu büyük projemizi hayata geçirmemiz anlamında çok önemliydi."

PROJELERİMİZİ HALKA ANLATTIK

Gaziantep'ten İstanbul'a hızlı tren projesinin bu yıl içinde Bahçeli-Nurdağı arasındaki kısmının temelinin atıldığını, çalışmalara başlandığını söyleyen Şamil Tayyar, "Bu proje 17 km büyük bir viyadük ve tünelden oluşuyor. Bahçeli-Nurdağı'nı bağlıyor. Bu yıl içerisinde Nurdağı-Gaziantep arasındaki 66 km'lik hızlı tren projenin inşaat ihalesi yapılacak. Bunlar bittiğinde Gaziantep doğrudan Konya'ya bağlanacak. Bizim tahminimiz 5 yıl sonra herşey yolunda giderse Gaziantep'ten İstanbul'a hızlı trenle gidilecek. Yeni projede Nurdağı, Gaziantep'ten sonra en önemli ara istasyonlardan biri olacak. Diğer taraftan Hassa civarında Dörtyol'a yine bir çılgın proje vardı. 17 km viyadük tünelden oluşan bu karayolu projesi, Gaziantep'i Kilis sınırına, Hassa üzerinden Dörtyol limanına bağlayacak. Şu anda Gaziantep'i İskenderun limanına bağlayan yol 190 km. Yeni hat ise, Gaziantep Hassa Dörtyol 107 km. Dolayısıyla Gaziantep'ten denize ulaşım 80-90 km kısalacak. Bu yeni karayolu projesinde de İslahiye Dörtyol'a 40, Nurdağı da 60 km kısalmış olacak. Dolayısıyla bu yeni projeler Nurdağı ve İslahiye'yi önümüzdeki dönem cazibe merkezi haline getirecek. Gaziantepli yatırımcılar bu bölgede yatırım yapmak için sıraya girecek. Artan yatırımlar yeni istihdamlara yol açacak. Bu durumda Nurdağı ve İslahiye'de nüfus patlaması bekliyoruz. Bunun için önümüzdeki 10 yıl önemli bir süreç. Bütün bu projelerimizi halka anlattık, bize güvendiler ve ortaya güzel bir tablo çıktı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR