CHP Şehitkamil ilçe kongresi Hollyvood Düğün Salonu'nda yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede ilçe başkanlığını mevcut ilçe başkanı Kadir Yücel kazandı. Çekişmeli geçen seçimde Kadir Yücel 190, Süleyman Türkmen 172, Vakıf Yanıç ise 26 oy aldı.

Adaylardan Süleyman Türkmen yaptığı konuşmada, bu ülkede adalet, hukuk,barış, kardeşlik ortamının hakim olmasını istediklerini belirtti. Türkmen, "Tek adam rejimi değil, çağdaş demokrasi istiyoruz. Gaziantep ve Türkiye yoksulluk, pahalılık,işsizliğin bitmesini istiyoruz. Seçim başarısı önemli. Partide değişime ihtiyaç var. Amacım partimizin ihtiyaç duyduğu değişim vizyonunu ortaya koymak. Kongre kazanmak için aday değilim. Partimizi yeniden ayağa kaldırmak için adayım. Parti içi demokrasiyi hakim kılmak için adayım" dedi.

Vakıf Yanıç da, partililerden bir dönem için başkanlık istedi. Yanıç seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Yanıç, "Ben değil biz anlayışını oluşturacağız. Eğitim faaliyetlerine önem vereceğiz. Yoksullar için projelerimiz var. 25 mahalle mahalle temsilciliği açacağız. Projelerimi hayata geçirmek için sizden bir dönem istiyorum" dedi.

Kadir Yücel, bunun aile içi bir yarış olduğunu, yarın seçimlerde el ele kol kola Ak Parti iktidarını yıkmak için mücadele edeceklerini belirtti. Kadir Yücel, ben değil biz anlayışı ile yöneticilik yaptığını, seçilmesi halinde bu anlayışını devam ettireceğini belirterek, "Kazanan partimiz olsun" dedi. Kongrede il başkanlığına vekalet eden Mustafa Doğan, Yaşar Ağyüz, Ahmet Yılmazkaya da konuşma yaptı.

YÖNETİME KİMLER GİRDİ?

Kadir Yücel'in listesi şu isimlerden oluştu:

Sibel Albayram, Halil Atlı, Ali Demir, Bilgin Erdem, Ahmet Güldeş, Mehmet Çetin Karakurt, İsa Kaya, İsmail Kazoğlu, Ömer Kılıç, Erkan Korkmaz, Orkun Nabioğlu, Hasan Nesanır, İlyas Ok, Cem Örnek, Semra Öztürk, Hakan Polat, Özge Yatman, Ümit Yüzügüleç.

(Meral KINACILAR)