Gaziantep’in en tanıdık siması, özellikle siyasetin en merkezi yerinde görev yaparak, tüm zamanların ilk başvurulan ismi olan İl seçim kurulu eski yetkilisi Ökkeş Beyaz, rahmetli Mustafa Taşar'ın Gaziantep'in yetiştirdiği gelmiş geçmiş en iyi siyasetçisi olduğunu söyledi. Ökkeş Beyaz bununla kalmadı ve çok önemli bir şeye daha dikkat çekerek “ eskiden sandığa CHP sahip çıkardı. O zaman CHP Gaziantep’in kalesi olmuştu. Şimdi ise o CHP’den eser yok, AK Parti çok iyi çalışıyor ve sandığına sahip çıkıyor”dedi.

"Bu memlekette bir siyasetçinin heykeli dikilecekse bu isim Taşar olur" diyen Ökkeş Beyaz, Son seçimde oyların çalındığı ve sandıkta hile yapıldığı yönündeki iddialara güldüğünü söyleyerek “boşa konuşuyorlar, madem bir iş yapacaksınız önce sandığa sahip çıkmayı öğrenin. Seçimlerde sandık başında sadece AK Partililer var. Onlar da kazanıyorlar haliyle” şeklinde konuştu. Ökkeş Beyaz Gaziantep’teki bir iddiayı da açıklığa kavuşturdu ve Kahraman Emmioğlu’nun seçimi adliyede kaybettiği şeklindeki söylentiye “kesinlikle öyle şey yok”diye cevapladı.

ÖNCE TAŞAR, SONRA İNCİOĞLU

Ökkeş Beyaz ile Gaziantepli siyasetcileri konuştuk. "Eski siyasetçilere toz kondurmayan, bir benzerleri gelmedi" diyen Ökkeş Beyaz'ın asları arasında rahmetli Mustafa Taşar, İmam Hüseyin İncioğlu ilk sırada geliyor. Gaziantep'in Türkiye'de önemli siyasetçiler yetiştiren bir il olduğunu belirten Ökkeş Beyaz, "Bir heykel dikilecekse, bu Taşar'ın heykeli olur. İnsani ilişkileri çok iyiydi. İyi bir teşkilatçıydı. Taşar'a uyan siyasetçi olmaz. Taşar benim oda arkadaşımdı. İyi bir teşkilatçıydı. Her kim yanına giderse, herkese yardımcı olurdu. İster CHP'li, ister MHP'li ister se başka bir partili. Bir ANAP il kongresinde CHP’li Celal Doğan bile yaptığı konuşmasında 'Sayın Taşar parayı gönderdi bende yaptım dedi" dedi.

O İDDİALAR YERSİZ

1994 seçimlerinde Kahraman Emmioğlu ve Celal Doğan arasında geçen başkanlık yarışında herhangi bir usülsüzlük olmadığını söyleyen Beyaz, "Seçimlerde hiçbir şaibe olmamıştı. Bedri İncetahtacı ölmemiş olsaydı, Emmioğlu bizden özür dilemeye gelirdi" dedi. Son mahalli seçimlerde seçimlerle ilgili iddiaları da yersiz bulan Beyaz, "Şimdi bakın seçimde bir sandığa sahipseniz o sandıktaki reyi alırsanız hiçbir şey olmaz. Maddi hata yapsanız bile o maddi hata herzaman için düzeltilir. eskiden CHP sandığa sahip çıkardı. Eskiden opartide gençlik vardı, şimdi genç yok, hanımda yok. Bu rolü şimdi Ak Parti üstlendi. En iyi teşkilatı Ak Parti yapıyor" dedi.

MESELE TEŞKİLATÇI OLMAK

"Rahmetli Taşar'ın da kendisine seçimlerde sandığa nasıl sahip çıkılır" diye sorduğunu anlatan Beyaz, "Ona, en az 10 defa Fuar restaurantta yemek veriyorsunuz, bin kişilik, 1500 kişilik. 3 defa, 4 defa eksik ver, adama deki, 'arkadaşım şu gün gel zaten devlet sana 100 lira veriyor 100 lirada biz vereceğiz, sen sandığa sahip çık de. Geçmişte aynen bu yapılmıştır ANAP döneminde.

Mesele teşkilatçı olmakta" dedi.

AK PARTİ BAŞARILI

Ak Parti'nin hem teşkilatçılık, hem de sosyal adalet konusunda başarılı olduğunu ifade eden Beyaz, "Normalda sosyal adaleti savunmak CHP'nin işi olmalı. CHP paralel yapı, kasetlerle, uğraşmamalı projelerle uğraşmalı. CHP sürekli geriliyor. Aslında artık bu sistem değişmeli. Partiler Yasası da, seçim yasası da değişmeli. Genel başkanların güdümünde olmamalı" dedi.

CHP DE TEŞKİLATÇILIK YOK

CHP'nin geçmişte sandığa sahip olduğunu söyleyen Beyaz, "Sandığa sahip olacaksın. Sen sahip olacaksın. Başkasını suçlaman doğru değil. CHP'de gerek Celal Doğan'dan önce ve gerekse sonrasında teşkilatçılık çok iyiydi. Seçimlerde sandıklara sahip çıkılırdı. Teşkilat yapısı sağlamdı. Şimdi bunu Ak Parti yapıyor. Sandığa da, sokağa da hakim oluyor. Sabah 7 deyince Ak partili kadınlar evlere ziyaretlere başlıyor" dedi. Beyaz, Antep'in trafiğinin çok kötü olduğunu, yeni başkanın da öncelikli olarak bu soruna eğilmesi gerektiğini söyledi.

Meral KINACILAR