Meclis toplantısında Belediyenin 2014 mali yılı kesin hesabı ve taşınır kesin hesabının incelenerek karara bağlanması teklifine CHP’li Meclis üyeleri ret oyu verdi. Yılmaz Kireç, “Dokümanlar meclis üyelerine dağıtılmadığı ve Denetim Komisyonuna muhalefetten kimse alınmadığı ve inceleme imkanımız olmadığı için ret veriyoruz” dedi.

CHP’li meclis üyeleri, Şahinbey Belediye Meclisinde denetim komisyonuna muhalefetten bir isim alınmamasını yargıya taşıyan ve Gaziantep İdare Mahkemesinin denetim komisyonunda nisbi temsil oranına uyulmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermesini gündeme getirdi. Birol Ülger, denetim komisyonuyla ilgili mahkeme kararının henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi. Ülger, “Karar gelirse gereği yapılır” dedi.

Gündem maddelerinden 18. madde görüşülürken söz alan CHP Meclis üyesi Hasan Şencan, Sarısalkım’da yapılacak imar değişikliğiyle ilgili söz alarak ;”Sarısalkım Mevkiinin olduğu alan Gaziantep’ in rüzgar yoludur. Burası yapılanırsa rüzgarın yolu kesilir ve yerleşim yeri havasız kalır. h 9.50 verildiği takdirde rüzgar hızında azalma olacaktır. Belediye eli ile hava kirliliğine sebep oluyoruz. Burada konut olmayıp, yeşil alana çevrilmelidir.” dedi. CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kireç ise; “ Ben GASKİ’ciyim burası yeraltı su havzası doğal bir ortam ve Göletin etrafı yapılanırsa yeraltı suları bozulur ve oranın doğal ortamı da bozulur” dedi.

Bu madde görüşülürken meclis üyeleri arasında karşılıklı konuşmalar olunca, Meclis Başkanı müdahale ederek tartışmayı önledi.

Öte yandan Mavikent 4. ve 5. etabının başvuruları 21 Mayıs 30 Haziran arasında alınacak. Haber Merkezi