Ancak CHP’nin yeni yönetimi Gaziantep’te Büyükşehirin CHP’ye bırakılması talebinden vazgeçmiyor. CHP İl Başkanı Melih Meriç’in iki liderin görüşmesinden bir sonuç çıkmayınca Ankara’ya gittiği ve CHP Lideriyle iki partinin Gaziantep’te büyükşehir adayını kendisinin çıkarması önerisini tekrarladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Meriç’e, Celal Doğan’a sıcak baktığını söylediği ve “Yüzde 100 bitti demem, elimden geleni yapmaya devam edeceğim ama sanada ümit vermek istemem” dediği öne sürüldü.

AKŞENER VE EKİBİ KABUL ETMİYOR

Edinilen bilgiye göre, Meriç’in Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ancak Gaziantep’e pek de umutlu dönmediği öğrenildi. Meral Akşener ve ekibinin Celal Doğan’ı özellikle kabul etmediği, Kılıçdaroğlu’nun elinden gelen teklifi yaptığı, hatta bir iki şehri verme teklifinde bile bulunduğu ancak İyi Parti’nin buna sıcak bakmadığı iddia edildi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Celal Doğan’a sıcak baktığı,Gaziantep’te başarılıolacağına inandığını ancak Akşener ve ekibinin bu teklife sıcak bakmadığı için yapılacak bir şey olmadığını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, Meriç’e, “Yüzde 100 bitti demem elimden geleni yapmaya devam edeceğim ama sanada ümit vermek istemem” dediği öğrenildi.

CHP’nin sıcak baktığı Celal Doğan ismine, İYİ Parti kesinlikle kabul etmediği bu öneriyi hayata geçirmenin tek yolu Gaziantep’teki işbirliğinin sonlandırılması görünüyor. Eğer bu yönde bir karar alınırsa her parti kendi adayını çıkaracağı için Celal Doğan da CHP adayı olabilecek. Meral KINACILAR