CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, dünkü yapılan GASKi Genel Kurulunda geçtiğimiz hafta yağan yağmur ve dolu yağışı sonrası sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Fatma Karabıçkı'dan özür diledi. Sucu, "Bu görüntüler bu kente yakışmamaktadır. Yürütmenin içerisinde olmasak da CHP grubu adına ortaya çıkan görüntüden, yaşanan acılardan dolayı hemşerilerimizden ve kaybettiğimiz Fatma Karabıçkı'nın aile ve yakınlarından özür diliyorum" dedi.

GASKİ'NİN AÇIKLAMASI

Yağışla ilgili GASKİ genel müdürlüğünün yapmış olduğu basın açıklamasını okuyan Sucu, "Ben yorum yapmıyorum. GASKİ'nin açıklaması aynen şu şekilde:'Gaziantep'e düşen ani yağış ve dolu etkisi ile yağmur suyu ve kanal hatlarımızın kapasitesinin üzerinde dolulukta bir akış meydana gelmiştir. Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmemiştir. Ekiplerimiz yağış öncesi müdahalelere başlamış olup, trafik akışını engelleyen kapalı yolumuz kalmamıştır'" dedi.

BİZİ NİÇİN DİNLEMİYORSUNUZ?

Selle ilgili fotoğrafları gösteren Sucu, "Bu fotoğraflar bir marka şehrin caddelerinde çekilmiştir. Bilimi, teknolojiyi ve insan aklını ve bu alandaki gelişmişlikleri yok sayan bir anlayışın yaşandığı kentte çekilmiştir. 13 Mayıs 2013 günü yapılan GASKİ genel kurulunda söz alarak yağmur suyu şebekelerinin yetersiz olduğunu etkili bir yağışta kent yaşamının felç olduğunu dile getirdik. Acıların yaşanmaması için altyapıya önem verilmesini ve problemlerin çözülmesini talep ettik dinlemediler. Yetkililer "en gelişmiş" ülkelerde bile bu tür yağışlarda bu durumlar yaşanabilir dediler. Bizi dinlemediler. Çoğunluk var siz kimsiniz dediler. Niçin dinlemiyorsunuz?" diye konuştu. CHP Grubu adına konuşan Mehmet Sucu, kentin altyapısını yeniden bir değerlendirmeye tutulması gerektiğini belirterek, "Bu ilkel görüntülerin ve can kayıplarının yeniden yaşanmaması için problemli noktalar ivedi olarak tespit ederek acil çözümler bulunması ve uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.

BU YAĞIŞI HİÇBİR ŞEHİR KALDIRAMAZ

Geçen hafta sonu kentte meydana gelen şiddetli dolu ve yağmur yağışından dolayı bazı yol ve kavşaklarda yaşanın sıkıntının gündem dışı konuşulmasına cevap veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, yarım saat içinde metre kareye 34 kg yağışın düştüğünü ve bunu hiçbir şehrin kaldıramayacağını ifade etti. Buna rağmen yaşanan olaylara anında müdahale ettiklerini ve olaylardan dersler çıkartarak çalışmaları buna göre yapacaklarını belirten Toprak, “Hiç kimse bir kentte böyle bir olayın yaşanmasını istemez.” dedi.

EN ÇOK OĞUZELİ ETKİLENDİ

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç ise söz alarak, sel felaketinden en çok etkilenen ilçenin Oğuzeli olduğunu belirterek, "Önceki Kurban bayramında yaşanan sel fekaletinde köprümüz uçtu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Sacır Deresinde ıslah çalışması yapılıyor. Dere yatağında 80 bin metrekare sulu tarım arazisi var. 5 milyon TL'lik kamulaştırma çıkıyor. Bunu karşılayacak gücümüz yok. Bu konuda büyükşehirden destek bekliyoruz" dedi. Meral KINACILAR