AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis illerini kapsayan 4. Bölge Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Grand Otel’de düzenlenen toplantıya AK Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ve çok sayıda AK Partili katıldı.

STARTI ÇOKTAN VERDİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop seçim startını seçimin bittiği akşam, sandıkların kapandığı andan itibaren verdiklerini belirterek, “Bu bakımından bu seçimin startını biz 12 Haziran günü sandıklar kapandığı zaman verdik. Bu açıdan böyle ama öbür açıdan baktığımızda bizim için her gün seçim olacak gibi çalıştığımız bir gündür. Biz seçimi sadece sandıkta milletimizin oyunu almaktan ibaret bir hadise olarak görmüyoruz. Bu açıdan AK Parti’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da birçok partiden birçok siyasi hareketten kendisini farklı kılan bir yönü var” dedi.

CHP İSTİSMAR EDİYOR

Başkan Şentop konuşmasında CHP’ye de yüklenerek, “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleştiler neden?, millete kalkıp biz Cumhuriyeti kuran partiyiz, biz Atatürk’ün partisiyiz diye bilmek için o partinin adını kullanmaya başladılar. Ama bakın tarihi bakımdan bir kopukluk var. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin kurucusu değil, bunu sadece istismar eden bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisinin bir görüşü bir tezi yok, bir parti görüşü yok. Türkiye’nin temel meselleri ile ilgili çözüm önerisi yok. Bugün çözüm süreci ile ilgili konuşuyoruz var mı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir görüşü destekliyor mu? bilmiyoruz, desteklemiyor mu? onu da bilmiyoruz? Sürecin neresinde olduklarını açıklamıyorlar. Bir fikir, bir görüş üretemediler henüz. Bu bakımdan böyle bir partinin Türkiye’de ana muhalefet partisi olması bile bir şanstır. Böyle bir parti Türkiye’de tabi AK Parti’ye karşı olan bir çevrenin oyunu alıyor. Dünyanın her tarafında gayri memnunlar topluluğu olur, işte bu gayri memnunlar topluluğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekliyor. Bu partinin iktidar olma ihtimali var mı? şansı var mı? yok. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler bile yapılan anketlerde ‘Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak görebilir misiniz?’, sorusuna yüzde ellisi ancak olumlu yanıt veriyor. Kendi parti içerisinde ki insanların, partiye oy vermelerin, teşkilat mensuplarının kanaati budur. Dolayısıyla bizim Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir rakibimiz yok, böyle bir parti yok. Cumhuriyet’in kurucusu olduğunu iddia eden çakma parti, bir görüşü olmayan bir tezi olmayan bir partidir” dedi.

Başkan Şentop konuşmasında MHP’ye de yüklenerek, “Milliyetçi Hareket diye bir parti var. Bu partide bütünüyle Türkiye’nin belli bir bölgesinde cereyan eden terör olayları bununla ilişkili olan bir partinin Barış ve Demokrasi Partisinin antitezi olan bir partidir. MHP güya milletin değerlerine sahip çıkması gereken bir parti. Bu partinin gerçekten milletin değerleri ile bir alakası yok. Bunlar gardırop milliyetçiliği yapıyorlar. Sadece milletimizin sahip olduğu değerlerin adını sadece telaffuz ediyorlar ve adını kullanıyorlar istismar ediyorlar. Yani terör sorunu çözüldüğü de Türkiye de MHP diye bir parti kalmaz. Geriye yüzde bir, yüzde ikilik bir baskı grubuna dönüşecek parti haline gelir” diye konuştu.