CHP'de 30 Mart yenilgisine partililerin tepkisi sürüyor. CHP Şahinbey ve Şehitkamil ilçisinde bir grup partili, ilçe yönetimlerinin istifası için imza kampanyası başlatırken, İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise, olağanüstü kongrenin yapılıp yapılmamasıyla ilgili görüş almak için dün CHP Genel Merkezi'ne gitti. CHP'de olağanüstü kongrenin yapılıp yapılmayacağı, Gökdağ'ın Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile görüştükten sonra netleşecek.

CHP İL YÖNETİMİ TOPLANTI YAPTI

Geçtiğimiz hafta sonunda CHP İl Yönetimi toplantı yaparak olağanüstü kongreyi görüştü. Tüzük gereği il yönetimi olağanüstü kongre kararı alamıyor. Ancak bir üst birim olağanüstü kongre kararı alabiliyor. Gökdağ, genel merkezden görüş alarak yol haritasını belirleyecek. CHP İl Başkanı Gökdağ, dün yönetim adına CHP Genel Merkezi'ne gitti. Adnan Keskin ile görüşecek olan Gökdağ, yönetimin olağanüstü kongreye gidilmesini istediğini, bu yönetimin Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime girmek istemediğini söyleyecek.

OLAĞAN KONGRE 12 MAYIS'TA

CHP'de olağanüstü il kongresinin 12 Mayıs'ta yapılması gerektiği, ancak Genel Merkezin, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim nedeniyle kongre tarihini 1 yıl uzattığı öğrenildi.

Meral KINACILAR