GAZİANTEP’te, CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Akif Ekici, parti olarak Gaziantep'te ve Türkiye'de başarılı olamadıklarını söyledi.

Pazar günü yapılan ve AK Parti'li Fatma Şahin'in kazandığı seçimlerin ardından CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, basın toplantısı düzenleyerek sonuçları değerlendirdi. Seçim günü elektrik kesintilerinin yaşandığına değinen ve oy sayımında hukuksuzluk olduğu gerekçesiyle itirazda bulunduklarını hatırlatan Ekici, "Karanlıkta, mum ışığında sayım yapıldı. Biz seçim kurullarına başvuruda bulunarak karanlıkta yapılan oy sayımlarının sağlıksız olacağını söyledik. Sandık kurulundaki arkadaşlarımız da karanlıkta ne yazıldığını göremediklerini söyledi. Bu şartlar altında sayım devam etti. Sayımın 1.5 saat durdurulmasına ilişkin karar alındı ama uyulmayarak sayım sürdürüldü" dedi.
Seçimlerin Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yer alacağını ifade eden Ekici, "35 yıllık siyaset hayatımda böyle vahşi bir seçim görmedim. Yaptığımız itirazlarla belki sonuçlarda çok büyük bir değişim sağlanmayacak. Fakat ortada var olan bir hukuksuzluğun giderilmesi ve sonraki seçimlerde daha dikkatli davranılması için mücadele ediyoruz" diye konuştu. Akif Ekici, seçimlerde Gaziantep'te oylarının yüzde 2.5 artmasına rağmen beklentilerinin daha fazla olduğunu ifade etti. Vatandaşın yolsuzluk yaptığına inanmasına rağmen oyunu AK Parti'ye vermeye devam ettiğini dile getiren Ekici, "Vatandaş 'İstikrar devam etti' diyor. Hırsızlığın, yolsuzluğun istikrarı devam etsin diye mi oy kullanıyorlar? Yolsuzluğun bu kadar ortaya çıktığı bir ortamda yüzde 45 oy kullanılıyorsa ben bir şey diyemeyeceğim" dedi.

CHP 2014 SEÇİMLERİNDE BAŞARISIZ OLMUŞTUR

CHP'nin seçimlerde başarılı olamadığını ifade eden Ekici, oy oranlarının artmadığını ve daha yüksek oy almaları gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Biz daha önce 19.4 olan oy oranımızı 21.9'a ancak çıkarabilmişiz. Oysa yaptırdığımız anketlerde Gaziantep'teki oy oranımız 27.85 gözüküyordu. Anketler ile sayım sonunda oluşan yüzde 6'lık kayıp oyumuzun çalıntı olduğunu düşünüyoruz. Tabii bunların hiçbiri mazeret, bahane değil. CHP 2014 yerel seçimlerini hem Türkiye genelinde hem de Gaziantep'te başarısız geçirmiştir. Biz parti olarak kendi içimizde tartışarak sonuçların neden bu şekilde olduğunu konuşmamız lazım. Kendimize bakmamız hatalarımızı belirlememiz lazım."