CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, gittikleri her yerde iktidarın büyük düşüş içerisinde olduğunu ileri sürerek “Anket sonuçlarına göre bugünden 7 Haziran’ı tahmin etmek doğru değil. En büyük anket sandıkta ortaya çıkacak. Şu an yapılan anketlerde nasıl manipülasyonlar yapıldığını ‘Alo Fatih’ hatlarıyla biliyoruz. 3 puan yükselt, 4 puan yükselt, onu indir, bunu indir dediklerini hepimiz biliyoruz” dedi.

Tanrıkulu, partisinin Gaziantep’teki seçim koordinasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yargının evrensel hukuk ilkeleri ve vicdanla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, İl Başkanı Sait Köse ve çok sayıda partili katıldı. Sait Köse, “Sayın Tanrıkulu’nun toplantısı ülkeyi içine düştüğü sorunlar yumağından CHP’nin nasıl çıkaracağını ifade edeceği bir toplantı olacak” dedi.

AK PARTİ 7 HAZİRAN’DA GİDECEK

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,’ın “Yargı alanında ne kadar başarılı olursak demokrasimiz o kadar güçlenecek. Yargı anında ne kadar başarılı olursa ekonomimiz de o kadar başarılı olacak. Eğer bu zayıf tablo devam ederse de hem demokraside, hem de ekonomide görmüş olduğumuz bu tabloyu bile mumla arar duruma geliriz. Bu kadar önemli. Su ve ekmek nasıl ihtiyaç ise, eğer refah diyorsak, demokrasi diyorsak, hukuk da aynen öyle bir ihtiyaç. Ekmek su gibi ihtiyaç” sözlerini değerlendirdi. Tankıkulu, “Sayın Babacan ülkede hukuk, demokrasi olmadığını kendisi ifade ediyor. 13 yıldır iktidardalar ve su kadar ekmek kadar hukuka da ihtiyaç olduğunu kendisi ifade ediyor. Bunu biz söylesek hayır derler. Türkiye’yi, kendi iktidarlarını çok iyi özetleyen bir durum. AK Parti’nin artık gitmesi ve CHP’nin iktidara gelmesi lazım. AK Parti 7 Haziran akşamı gidecek. AKP’nin A’sı da K’sıda gitti” dedi.

Gittikleri her yerde iktidarın büyük düşüş içerisinde olduğunu ileri süren Tanrıkulu, “Anket sonuçlarına göre bugünden 7 Haziran’ı tahmin etmek doğru değil. En büyük anket sandıkta ortaya çıkacak.” dedi.

Bir gazetecinin “Seçimde başarısız olunursa parti liderlerinin istifa etmesi konusu gündemde. CHP’nin bu konuya bakışı nedir?” şeklindeki sorusu üzerine Tanrıkulu, “CHP başarılı olacağı için böyle bir gündemi yok” dedi.

Suriye ile ilgili ilişkin açıklamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu, ‘Suriye’de başka gelişmelerin yaşandığını da biliyoruz. Bu konsept içerisinde Türkiye’nin henüz asker göndermesini müdahil olarak da biliyoruz. Türkiye’de barış, dünyada barış, CHP iktidarında Suriye’de savaş da bitecek, çatışma da bitecek, Suriye’deki mülteciler de kendi iradeleriyle, kendi topraklarında yaşayacaklar’ diye konuştu.

CHP BAŞARILI OLACAK

Bir gazetecinin “Seçimde başarısız olunursa parti liderlerinin istifa etmesi konusu gündemde. CHP’nin bu konuya bakışı nedir” şeklindeki sorusu üzerine Tanrıkulu, “CHP başarılı olacağı için böyle bir gündemi yok. Önümüzde 25 günlük bir süre var” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ