CHP İl Başkanlığı, İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polislerin cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kurşunlu protesto eylemini kınadı, eylemin planlı olduğunu iddia etti.

CHP İl Başkanlığının balkonundan partililere seslenen CHP Milletvekili Akif Ekici, İstanbul Vezneciler’de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polislerden Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik mermili protestonun önceden organize edildiğini ileri sürdü.

EKİCİ: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Ekici, bu aşağılık protestoyu icra edenlerin kendilerine verilen talimatı yerine getiren birer piyon olduğunu savunarak, cenaze namazında siyasi provokasyon yapacak kadar alçalan bu yolla şehit cenazelerini bölerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyetin amacına ulaşamayacağını söyledi.

CHP MERMİDEN KORKMAZ

Türkiye’nin kurucusu olan CHP’nin mermiden korkmayacağını bildiren Ekici, “Bizler, Türkiye Cumhuriyetinin laik, sosyal ve hukuk devleti ilkesini benimsedik. CHP olduğu müddetçe bu ülkeye başkanlık sistemi getirilemez, laiklik ilkemizden taviz veremeyiz. Kim bu ülkede CHP ve CHP’lilere terör örgütüyle iş tuttu, onlara yardım ve yataklık yaptı diyorsa alçaktır, onursuzdur. Dolmabahçe görüşmelerine CHP mi katıldı? Kim, ‘Öcalan’a görüşelim’ diye haber gönderdi?” dedi.

GÖKDAĞ: TERÖR BİTMİŞTİ

Milletvekili Mehmet Gökdağ ise, 14 yıl önce terör olaylarının bittiğini belirterek, AK Parti iktidarıyla terörün hortladığını bildirdi.Gökdağ, “Şunu iyi bilsinler ki biz şehit cenazelerimize katılacağız. Bundan sonra daha da kalabalık katılacağız. Devlet protokolünün önünde, başbakanın devletin en üst yönetiminin ve yüzlerce emniyet mensubunun olduğu yerde Genel Başkanımıza kurşun atmanın bedelinin ağır olacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeye dün de sahip çıktık böldürtmedik; bugün de sahip çıkıp böldürtmeyeceğiz. Eğer terörle ilgili bir ilişki aranıyorsa teröre yardım ve yaltaklık yapanı herkes biliyor. Son 6 yıldır teröre yardım ve yaltaklık yapanların yarın yargı önünde nasıl hesap vereceklerini hep beraber göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin birliği ve barışı için sonuna kadar mücadele edecek” dedi.CHP İl Başkanı Hayri Sucu’nun il başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gitmesinden dolayı onun yerine konuşan il başkan yardımcısı Ali Sayın, şehirlerin cephaneye dönüştürülmesinde AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu aktararak, hiç kimsenin yaptıklarının yanına kalmayacağnı söyledi.

ÇAY TEPKİSİ

Balkondan yapılan basın açıklamasının ardından bir partili kalabalığa seslenerek çay içmeye davet etti. Bazı partililer ve basın mensuplarının tepki göstermesi üzerine araya giren Milletvekili Ekici, "Arkadaş herhalde kendisi niyetli değil, milletin oruçlu olduğunu unuttu" diyerek vatandaşları sakinleştirdi. Salman ERDİNE