CHP'de İl Başkanı Sait Köse ve yönetiminin istifasının ardından boşalan il yönetimi için Genel Başkan Kılıçdaroğlu düğmeye bastı. Eski Milletvekili Akif Ekici'yi Ankara'ya çağırarak görevlendiren Kılıçdaroğlu, "Kongre sürecini sağlıklı yürütecek bir yönetim oluştur" dedi. Ekici, Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Gaziantep'te partinin önde gelenleri, 8 ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle toplantılar yaptı. Öğle saatlerinde biraraya gelecek parti örgütü il başkanıyla ilgili son kararı verecek. Akif Ekici, bugün yapılacak toplantıda pek çok ismin ortaya atılacağını belirtirken, il başkanlığına adaylık düşünmediğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU, ÖRGÜT SAHİPSİZ DEDİ

Sait Köse'nin istifa etmesi üzerine genel başkan Kılıçdaroğlu yeni yönetim için eski Milletvekili Akif Ekici'yi görevlendirdi. Akif Ekici, Genel Başkan'ın geçtiğimiz Cuma günü kendisini arattığını ve Ankara'ya davet ettiğini belirtti. Genel Başkanla saat 14.00'de görüştüğünü anlatan Ekici, "Değişik sohbetlerden sonra Genel Başkan bana Gaziantep'te kongre sürecini sağlıklı götürmesi için sağlıklı bir yönetim oluşturmamı istedi. Bana bu konuda yetki verdi. Gaziantep'te örgütün sahipsiz olduğunu belirtti. Birkaç gün içinde yönetim oluştur, kongre süreci sağlıklı yürüsün dedi. Bende Gaziantep'e döner dönmez örgütle görüşmelere başladım. Önce partide milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olmuş partililerle, eski il başkanlarıyla görüştüm. Durumu izah ettim" dedi.

İL BAŞKANI BUGÜN BELLİ OLUYOR

Daha sonra 8 ilçe başkanıyla bir toplantı yaptığını, kongre sürecini yürütecek tarafsız, demokratik bir yönetim oluşturmak için fikirlerini aldığını belirten Ekici, "Son olarak meclis üyeleriyle biraraya geldim. Ben aday değilim. Ben partimin selameti için bana genel başkan tarafından verilen emri ve görevi yerine getiriyorum. Bugün toplanacak örgüt il başkanının kim olması gerektiğine karar verecek. Bir sürü isim önerecekler. Milletvekili aday adayı olanların çoğu bu yönetimde yer alacak. Yeni yönetim oluştuğunda listeyi genel merkeze fakslayacağız" diye konuştu.

CHP'de il Başkanlığı için ismi geçenler şunlar:

Deniz Kurtoğlu, Abdullah Karabiber, Ali Şimşek, Neşet Uçar, Hasan Kocaaslan ve Hüseyin HıdıroğluHABER: Meral KINACILAR