Emniyet Müdürlüğü şehirdeki MOBESE kameraları tarafından sıkı takibe alınan düğün konvoylarında, kural ihlali yapan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere, TEDES ile ceza kesildiğini açıkladı. Açıklamada veriler doğrultusunda 25-29 Mayıs tarihleri arasında 156 araç sürücüsüne 29 bin 25 TL para cezası uygulandığı belirtildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehirdeki MOBESE kameraları tarafından sıkı takibe alınan düğün konvoylarında, kural ihlali yapan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere, TEDES ile ceza kesildiği bildirildi. Daha önce yapılan uyarılara rağmen konvoylardaki çevreyi rahatsızlık ve kuralları ihlallerin sürdüğünü vurgulanan açıklamada, elektronik görüntüleme ve denetleme sistemlerinden alınan veriler doğrultusunda 25-29 Mayıs tarihleri arasında 156 araç sürücüsüne 29 bin 25 TL para cezası uygulandığı belirtildi.

CEZALAR KESİLMEYE DEVAM EDECEK

Kuralları ihlal edenlere yönelik ceza uygulamasının süreceği belirtilen açıklamada, "Trafik güvenliğini sağlamak trafik denetimiyle beraber sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyması yanında, trafikte saygı ve hoşgörülü davranışlarla mümkündür. İlimizde son günlerde düğün eğlencesi sonrası düğüne katılan vatandaşlarımızın araçlarının dörtlü flaşör lambalarını yakarak, klakson çalarak ve araç camlarından sarkarak sevinç gösterisinde bulunulduğu, yapılan bu davranışların trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ve diğer vatandaşlarımızı rahatsız ettiği gelen şikayetlerden daha önce anlaşılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince konunun üzerinde önemle durarak halkımızın ve araç sürücülerimizin can, mal ve trafik güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz hafta basın yoluyla araç sürücülerine duyurularda bulunulmasına rağmen, bazı araç sürücülerinin aynı trafik ihlallerine devam ettikleri yapılan uygulamalardan anlaşılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğünce yerinde yapılan uygulamalar ile MOBESE ve TEDES sistemlerinden alınan görüntüler üzerine Karayolları Trafik Kanununun 72.maddesine göre gürültü çıkararak kamunun rahatını ve huzurunu bozacak şekilde araç kullananlara ve 64. madde de bulunan araç ışıklarının kullanımıyla ilgili kural ihlali yapan sürücülere 25-29 Mayıs tarihleri arasında toplamda 156 araç sürücüsüne 29 bin 025 TL para cezası uygulanmıştır" denildi. HABER MERKEZİ