GAZİANTEP H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlüler, Karagül dizisinin oyuncularıyla birlikte 'Deli Deli Olma’ filmini izledi.

Uluslararası Zeugma Film Festivali kapsamında Gaziantep H Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler için 'Deli Deli Olma' filminin gösterimi yapıldı. Mahkumlar 'Deli Deli Olma' filmini yönetmen Murat Saraçoğlu, Karagül dizisinin oyuncuları Şerif Sezer, Ece Uslu, Mesut Akutsa ve Hilal Altınbilek ile birlikte izledi.

Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Tuncay Yılmaz, sosyal etkinliklere önem verdiklerini belirterek, "Biz istiyoruz ki, tamam hükümlülerimiz cezalarını çeksinler ancak yarın bir gün toplum içerisine çıktıkları zaman, bir birey olarak kendilerine olan güvenleri, ailelerine ve toplumdaki diğer fertlere karşı yaklaşımlarıyla örnek bir tavır göstersinler" dedi.

'SANAT, HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİRİR'

'Deli Deli Olma' filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu ise, yönetmenlerin yaptıkları filmlerle insanlara ulaştığını kaydederek şunları söyledi:"Aslında yönetmenler çok konuşmayı sevmez, dolayısıyla yaptıkları filmlerle insanlara ulaşmayı tercih ederler. Özellikle sanatın bütün dalları içeride olalım, dışarıda olalım hayatımızı güzelleştirmeye yardımcı olur. Ruhumuzu sakinleştirmeye, dindirmeye yardımcı olur. Dolayısıyla nerede olursak olalım sanattan faydalanabiliyorsak, film izleyebiliyorsak, kitap okuyabiliyorsak hayatımız daha güzel olabilir. Belki problemlerimizi çözmeyebilir ama mutlaka ruhumuza, kalbimize faydası olacaktır. Bu da daha sakin, daha kendine yeten bir hayat sürmemize yardımcı olabilir." DHA