İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi, Gaziantep Cezaevi önünde hasta tutuklularla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP, HDP, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’'un yanı sıra tutuklu yakınları da destek verdi.

İHD Gaziantep Şube Yöneticisi Ayşe Erkabalcı, AKP döneminde cezaevlerinde bulunan insanların her geçen gün arttığını belirterek, bunda çatışmalı ortamın etkili olduğunu söyledi. Cezaevlerinde verilen yemeklerin yetersiz ve hijyenden uzak olduğunu öne süren Erkabalcı, tüm cezaevlerinde genel bir sağlık taramasının yapılmasını istedi. Erkabalcı, “Gaziantep Cezaevi kışın soğuk, yazın sıcak bir cezaevi. Mahpus yakınları kimi zaman eşlerini, çocuklarını, yakınlarını senede ancak bir kez görülebilmektedir” dedi.

HASTALAR TAHLİYE EDİLMELİ

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise sayıları her geçen gün artan hasta mahpusların tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Toğrul, hasta tutukluların kendi hayatlarını idame ettirecekleri normal koşullara dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Haber Merkezi