Terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonların sürdüğü Gaziantep’te yakalanan 2 IŞİD üyesinden birinin Kocaeli Cezaevi'nden firar eden Reşit K. olduğu tespit edildi.
Şahinbey ilçesinde önceki akşam Jandarma ekipleri tarafından Kızılhisar Mahallesi'nde bir eve yönelik gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü IŞİD’e üye oldukları öğrenilen Türk uyruklu 2 şahıs yakalandı. Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan sorgulamada isimlerinin Reşit K. ve Fahri K. olduğu öğrenilen 2 şahsın yakalandığı evde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

IŞİD ÜYESİ OLMAKTAN CEZAEVİNDEYMİŞ
Operasyonda yakalanan Reşit K.’nın daha önce IŞİD terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanarak gönderildiği Kocaeli Cezaevi'nden bir süre önce firar ettiği ve her yerde arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan her iki şahıs, Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şahısların buradaki sorgularının ardından Adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.