Emniyet Müdürlüğü trafikte yaşanan gürültünün önüne geçmek adına cezaya başvuruyor. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Kurallara uymayan özellikle sünnet, düğün ve asker uğurlama konvoylarında yer alan ve çevreyi rahatsız eden araçların tespit edilmek suretiyle söz konusu araçların plakalarına 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 72 inci maddesi hükmü gereğince trafik cezası uygulanacaktır" denildi.

İL Emniyet Müdürü Ali Gezer, trafik gürültüsünün kentin en önemli sorunlardan birini oluşturduğunu söyledi. Artan motorlu taşıt sayısı, yolların konumu, durumu, kişilerin yanlış ve bilinçsiz davranışlarının bu sorunun ana kaynaklarını oluşturduğunu belirten Gezer, "Gürültü, günümüzde en çok karşılaşılan çevre kirliliklerinden biridir. İnsanların büyük bir çoğunluğu herhangi bir şekilde bir gürültüye maruz kalmaktadırlar. Araç sürücülerinin, muhtemel bir tehlike konusunda diğer sürücüleri veya yayaları sesle uyarmak için kullandıkları korna, ilimizde sürücüler tarafından çoğu zaman amaç dışı kullanılmakta, özellikle ticari dolmuş, minibüs ve otobüslerin sürücülerinin, müşterileri uyarmak için korna çalmaları, trafik ışıklarında öndeki araç sürücüsünü uyarmak için korna çalmaları, trafikte birbirlerine sinirlenen ya da hata yapan kişilere karşı da uzun süre korna çalan araç sürücüleri aşırı derecede çevreyi rahatsız etmekte bunlara bir de yaz döneminde sünnet, düğün ve asker uğurlama konvoylarında çalınan kornalar da eklendiğinde ilimizde ciddi bir gürültü kirliliğine yol açmaktadır" dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Gezer açıklamasında, "Bu nedenle, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak yaz aylarında sıkça karşılaşılan düğün, sünnet ve asker uğurlama konvoyları başta olmak üzere tüm yol kullanıcılarının trafik kurallarına uymasını sağlamak ve aşırı gürültü kirliliğine engel olmak amacıyla denetimlerimiz ilimiz genelinde aralıksız olarak devam etmektedir. Kurallara uymayan özellikle sünnet, düğün ve asker uğurlama konvoylarında yer alan ve çevreyi rahatsız eden araçların tespit edilmek suretiyle söz konusu araçların plakalarına 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 72 inci maddesi hükmü gereğince trafik cezası uygulanacaktır" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT