Daha önceleri hatalı park eden araçları uyaran ve para cezası yazan ekipler, işin önünü alamayınca çekicileri devreye koydu. Denetime çıkan ekipler hatalı park eden araç sürücülerinin araçlarını anında çektiriyor. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yoğun şekilde sürdürülen çalışmaların aralıksız devam edeceği öğrenildi.

95 TL CEZA

Araç sayısının yarım milyona dayandığı kentimizde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, park yasağı olan yerlere araç park eden ve trafik yoğunluğunu daha da artıran sürücülere yönelik denetimlerini artırdı. Kent merkezinde park yasağı bulunan cadde ile sokaklarda hatalı araç parkı yapan sürücülerin araçları çekicilerle çektiriliyor. Aracı çekilen sürücülere 95 TL'de para cezası kesilirken, engelli park yerlerine araçlarını park edenlerin cezası ise daha fazla.

PARK SIKINTISI

Yılda 30 bin yeni aracın trafiğe çıktığı Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi, trafik trafik problemini en aza indirmek için kavşak projeleri, sola dönüş yasakları, tek yön uygulamalarını hayata geçirirken, Emniyet Müdürlüğü de denetimlerini sıklaştırdı. Trafik yoğunluğunu daha da artıran, özellikle işlek caddelere park yasağı olmasına rağmen araç park edenlere göz açtırılmıyor. Bu yönde çalışmalarını sıklaştıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin dört bir noktasında park yasağına uymayan sürücülerin araçlarını çektiriyor. Meral KINACILAR