Şahinbey Belediyesi ve TAP iş birliğiyle düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılan çevreci okullar ödüllendirildi.

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası sonuçlandı. Kampanya kapsamında Gaziantep'te bulunan okullara atık pil toplama kutusu dağıtıldı. Kampanyaya 27 okul katılım gösterdi ve 1 ton 822 kilo atık pil toplandı. Çevre dostu bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen kampanya sonunda ödül töreni düzenlendi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve dereceye giren okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ BİR KAMPANYA

Ödül töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanyaya dahil olan okulları tebrik ederek, "Atık Pillerin toplanması Hem geri dönüşüm acısından, hem de pillerin içerisinde bulunan kimyasal maddelerin toprağa gitmesi sonucu uzun yıllar toprağa ve tarım ürünlerine zarar vermesi nedeniyle çok önemli. Bu nedenle böyle bir kampanya düzenledik. Bu kampanya ya Pil Üreticileri Derneği de destek veriyor. 2013 yılından buyana yaptığımız kampanyaya ilçemizdeki 160 okulumuz, destek verdi. 160 okulumuzda şu ana kadar 3 ton 136 kilo pil toplanmış oldu. Bu piller toplanmasaydı, çöplerle birlikte toprağa karışacaktı. Ancak bu kampanya ile böyle bir durumun önüne geçmiş olduk. Bu kampanya ya destek veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kampanyayı devam ettireceğiz ve ödülleri büyüteceğiz” dedi.

KATILAN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ödül töreninde 1 ton 822 kilo atık pil toplayan 27 okula Çevreye Duyarlılık Belgesi verildi. Şahinbey Belediyesi, en çok atık pil toplayan Ömer Özmimar İmam Hatip Lisesi’ne Ses Sistemi, İkinci sıradaki Karataş Asiye Ziylan İlk Okuluna dizüstü bilgisayar, üçüncü sırada yer alan Dayı Ahmet Ağa İlk Okuluna ise projeksiyon cihazı hediye etti. Ayrıca kampanyaya katılan tüm satranç takımları hediye edildi. BÜLTEN