Çınarlı camii karşısında bulunan dört katlı binaya yönelik restorasyon çalışmaları çevre güvenliğini olumsuz yönde etkiledi. Bölgeyi kullanan vatandaşların üzerine harç ve taş parçalarının düşmesine karşın, çalışmayı yürüten firma yetkililerinin önlem almaması dikkati çekti.

BARET TAKMIYORLAR

Çoğunluğu Suriyeli işçilerin çalıştığı binada, işçinin can güvenliğini ve sağlığını korumaya dair önlemlerin alınmadığını bildiren çevre sakinleri, işçilerin baret takmadığını ileri sürdü.

ÇEVRE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Şehrin en işlek noktasında böyle bir inşaat çalışmasına izin verilmesinin son derece yanlış olduğuna işaret eden çevre sakinleri, şunları anlattı: “Böyle bir çalışmayı hiç bir yerde göremezsiniz. Bu bina özel mülkiyet, haftalar öncesinden restorasyon çalışmaları başlatıldı. Binaya demirden iskele kuruldu. Çalışmalar sırasında gördük ki ne çalışanların ne de vatandaşların can güvenliği düşünülmüş. İskele üzerinde çalışan çoğunluğu Suriyeli işçiler, adeta ölümle dans ediyor. Baretsiz çalışan işçilerin başına bir iş kazası gelse bunun sorumlusu kim? Yetkililer, bu işe nasıl izin verdi? İnsan hayatı bu kadar mı değersiz? Önlem alınması için illa ki ölümlü iş kazası mı olmalı? Binanın önünden geçen inanların üzerine taş ve harç parçacıkları düşüyor. Artık korkuyoruz, hem çalışanlar için hem de binanın önünden geçen vatandaşlar için endişeleniyoruz. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nü göreve davet ediyoruz, gelsin şu rezaleti durdursun. ” Salman Erdine