Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği , Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi Uluslararası Katı Atık Birliği ile Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğinde 3 gün boyunca devam edecek Tıbbi Atık Yönetimi Çalıştayı başladı.

İLK BİLGİLER ÖNEMLİ

Köken, “Bizim için çevre, yaşamsal bir unsur, maalesef geç kalınmış bir konu. Bu hafta Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali vardı. Gastronomiyi anlatırken insanların dikkatini bir noktaya çektim. Çocuklar, leziz yemekler yerken bu yemekleri oluşturan bitkilerin hangi çevre şartlarında yetiştiğini bilirse, çevreye daha duyarlı olur, güzel bir domates ve güzel bir salatalık yemek istiyorlarsa kirletilmemiş çevrenin gerekli olduğunu bilir, çocuk bu detayı bilirse o zaman yediği domatesin kabuğunu dışarı atmamayı daha rahat öğrenir. Çocuklara çevre bilincini, ilkokulda okuma yazma öğrenirken okutulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum" dedi.

3 GÜN SÜRECEK

ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Eğitim Ateşi Jen Curatola Wozniak ise, 3 gün sürecek Tıbbi Atık Yönetimi Çalıştayı’nın başarıyla tamamlanacağına inandığını kaydederek, çalıştayın toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Açış konuşmasından sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz ve ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Eğitim Ateşi Jen Curatola Wozniak’a desteklerinden dolayı plaket verildi. HABER MERKEZİ