Cevizi düzenli olarak tüketmek için ise birçok nedeniniz var! İşte bazıları…

Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır

HDL kolesterolünü yükselten ceviz bu sayede kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. Kolesterole bağlı olarak gelişen damar tıkanıklıkları ve kalp hastalıkları için düzenli olarak ceviz tüketebilirsiniz.

Kanseri önlemede yardımcıdır

Ceviz ve faydaları üzerine yapılan çalışmalarda cevizin, özellikle prostat kanseri ve göğüs kanserini önlemede başarılı olduğu ortaya çıkarılmıştır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde sadece bu kanser tipleri ile değil, tüm kanser tipleri ile savaşmada etkin rol oynayan ceviz stresle baş etmek için de faydalıdır. Bu yönüyle de kanserin ilerlemesini durdurur ve iyileşmesini sağlar.

Kilo vermeye çalışanlar için ideal bir besindir

Ceviz, içeriğindeki yağ da düşünüldüğünde yüksek kalorili bir besindir. Ancak, eğer kilo vermeye çalışıyorsanız günde 3-4 tane ceviz yiyerek, kendinizi daha tok hissedebilir ve böylece yüksek kalorili ve zararlı yağlar içeren besinleri tüketmekten kaçınabilirsiniz.

Hafızayı güçlendirir

Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, çinko ve çeşitli vitaminler bakımından çok zengin olan cevizin beyin için faydaları uzun zamandır biliniyor. Özellikle çocukların zekâ gelişimlerinin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için sıklıkla ceviz yedirilmesi tavsiye ediliyor.

Kemikleri güçlendirir

Ceviz, yaşlanmaya bağlı olarak kemiklerde ortaya çıkan mineral kaybını önler ve kemiklerin güçlenmesini sağla

Sağlıklı bir cilt için faydalı bir besindir

İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan ceviz, aynı zamanda saç ve tırnak bakımında da önemli bir yere sahiptir.

Gaz problemi için faydalıdır

Sindirim sistemini güçlendiren ceviz, mide ve bağırsakta biriken gazın giderilmesini sağlar. Eğer herhangi bir sindirim sistemi bozukluğu yaşıyorsanız, ceviz tüketimi ile bu rahatsızlıklardan kurtulabilirsiniz.

Yorgunluğu giderir, vücuda enerji verir

İçeriğindeki mineraller ve vitaminler sayesinde düzenli olarak ceviz yerseniz çok daha enerjik hissedersiniz. Özellikle, çok dinlenemiyorsanız veya yoğun bir dönemden geçiyorsanız ara öğünlerinizde sıklıkla ceviz tüketmeye özen gösterin.

Egzama ya da Alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır

Ceviz, içerdiği antioksidanlar sayesinde sinir sistemini güçlendirir. Böylece Alzheimer gibi güçlü hastalıkların ilerleyişini durdurur.

Safra taşı oluşumunu engeller

İçeriğindeki magnezyum ve fitesteroller ile safra taşı oluşumunu engeller. Böylece bu taşın oluşumuna bağlı olan diğer rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılabilir.