HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziantep'in IŞİD ve El Nusra çetelerinin üssü haline getirildiğini iddia etti. Yüksekdağ, "Gaziantep ve Kilis'teki hastanelerde IŞİD ve El Nusra'nın üst düzey yetkilileri tedavi görüyorlar. IŞİD ve El Nusra'nın sevk ve intikal işleri Gaziantep'ten yapılıyor. İki canlı bomba da buradan yola çıkmış" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında dün Gaziantep'e gelerek bir dizi etkinlik ve toplantıya katıldı. Novotel'de Milletvekili adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Figen Yüksekdağ'ın gündeminde Ankara'daki patlama vardı. Bu katliamı hazırlayan bir süreç olduğunu öne süren Yüksekdağ, 7 Haziran sonrası ayrıştırma siyasi, askeri ve siyasi operasyonlar Türkiye'yi böyle bir zemine hazırladı. Bu işin sorumluları bizim açımızdan nettir. Siyasi sorumlular AKP ve saray iktidarıdır" dedi.

YALANIN ÖMRÜ UZUN SÜRMEDİ

Bu işin üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Figen Yüksekdağ, "Bu canlı bombaların devlet istihbaratı tarafından bilindiğini biliyoruz. Sonra bu olayın PKK ve IŞİD işbirliği ile gerçekleştirdiği yalanı ortaya atıldı ve buna Türkiye'nin inanması istendi. Ancak yalanın ömrü uzun sürmedi" diye konuştu.

NASIL MİTİNG YAPALIM?

Olayın ardından seçim çalışmalarını durdurduklarını anlatan Yüksekdağ, "Bizim siyasi iktidar kadar tuzumuz kuru olmadığı için hiç bir seçime devam edemezdik. Oluk oluk kan aktı, hiçbir şey olmamış gibi miting yapamazdık. Hem de güvenlik tehlikesi var. Bir seçim çalışması nedeniyle insanları bu canilerin hedifi haline getirmek istemedik. Ama Davutoğlu sanki 102 can ölmemiş gibi miting yapıyor. Şu anda 50 kişi toplansa elimiz yüreğimizde, ancak Ak Parti emekki terör konusunda eminler miting yapmaya devam ediyor" dedi.

CEVABIMIZI 1 KASIM'DA VERECEĞİZ

1 Kasım'ın önemine değinen Yüksekdağ, "1 Kasım demokrasiyle hesaplaşmanın günü. Savaşa karşı barış isteyenlerin hesaplaşma günü. Barış mücadelesi verenler için hayat mayat meselesi. Birileri barış kelimesini ağızlarına bile almıyorlar. 1 Kasım insanlığın ve barışın var oluş mücadelesi. 1 Kasım seçimleri bir referandumdur. Türk halkları bir seçim yapacak. Diktatörlük mü, demokrasi mi? Cevabımızı 1 Kasım'da vereceğiz. " diye konuştu.

UYARDI

Yüksekdağ, "Hayati bir referandumun eşiğindeyiz. Darbe ortamlarında bile böyle karanlık yollarda seçime gidilmedi. Sandıklara kan, ölüm, gözyaşı bulaştı. 1 Kasım'da demokrasi ve barışın kazanması için bütün halkları demokrasinin kazanması için oy kullanmaya seçimini yapmaya davet ediyorum. 1 Kasım'da barış ve cesaretin korkudan daha büyük olduğunu görecekler" dedi.

GAZİANTEP ÜS HALİNE GETİRİLDİ

Gaziantep'in IŞİD ve El Nusra çetelerinin üssü haline getirildiğini öne süren Yüksekdağ, "Gaziantep'te sokağa çıktığınızda, mikrofonu herhangi birine uzattığınızda bunu söyleyecektir. Devletin IŞİD ile işbirliğini, desteklediğini anlatacaktır. Gaziantep ve Kilis'teki hastanelerde IŞİD ve El Nusra'nın üst düzey yetkilileri tedavi görüyorlar. Gaziantep halkı bu gerçeği çok iyi biliyor" dedi.

IŞİD ve El Nusra'nın sevk ve intikal işleri Gaziantep'ten yapılıyor diyen Yüksekdağ, "İki canlı bomba buradan yola çıkmış" dedi.

Kapı kapı, mahalle mahalle barışı ve demokrasiyi anlatacaklarını söyleyen Yüksekdağ, "Gaziantep bir halklar bahçesi. Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, yıllar boyunca birarada yaşadı. Antep nasıl Gaziantep oldu, birlikte direnerek oldu. Demokrasi ve barış iradesi Gaziantep'te seçim sandıklarından da çıkacaktır" dedi.

HDP Eş İl Başkanı Mehmet Karayılan ise, yasta olduklarını, Ankara'daki patlamanın yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti. Bu patlamanın halkla buluşmalarının önünü engelleyemeyeceğini söyleyen Karayılan, "Bizim halkla buluşmamızı hiç bir bomba, hiçbir şiddet, hiç bir güç engelleyemez" dedi.

Meral KINACILAR