Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çarşamba günü Suriye’de başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ harekatı dördüncü günde de tüm hızıyla devam ediyor. Türk tank birliklerinin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) harekatın ilk günü DAEŞ militanlarının elinden aldığı Cerablus bölgesinde yer yer çatışma çıkıyor. Bugün Cerablus'taki harekat sırasında tanka roket atarla bir saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler hemen Türkiye'ye getirildi ve tedavi altına alındı.

ALMANYA PKK VE PYD'YE TANKSAVAR VERMİŞTİ
Almanya Irak ve Suriye'de MİLAN tanksavar füzesi dağıtmıştı. Sözde IŞİD'le mücadele adına verilen bu füzelerden Peşmergenin yanı sıra PKK ve PYD'ye de verilmişti.ÖZEL EĞİTİM VERİLMESİ GEREKİYOR
Tankların aktif olarak kullanıldığı Fırat Kalkanı operasyonunda PYD'li teröristlerin bunu TSK'ya karşı kullanabileceği belirtiliyor.Öte yandan Kuzey Suriye'de ABD ve Avrupa ülkelerinden askerler bulunuyor. Kullanılması için eğitim süreci gerektiren MİLAN tanksavarına yönelik gerekli eğitimleri bu askerlerin verdiği ifade ediliyor.