Cerabluslu çocukların eğitimden geri kalmaması için Türkiye'deki birçok kuruluş da seferber oldu. Başta Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Keçiören Belediyesi, Türk Kızılayı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kentteki okulların onarılmasına ve çocukların okul ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulundu.

İLK ZİL ÇALDI

Bu kapsamda Cerablus'un en büyük okulu olma özelliği taşıyan ve DEAŞ döneminde cezaevi ve işkence merkezi olarak kullanılan Ahmet Selim Mulla Lisesi, yaklaşık 2 ay süren bakım ve onarım çalışmalarıyla eğitim öğretime hazır hale getirildi. Duvarları boyanan, peyzaj çalışması tamamlanan 21 derslikli, 600 öğrenci kapasiteli Ahmet Selim Mulla Lisesinde ilk ders zili çaldı.

BİLGİ ALDILAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, beraberinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile liseyi ziyaret etti. İlgililerden okul hakkında bilgi alan heyet, öğrencilere de çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıttı. AA