22 milyon Euro garanti ücretin yanında bonuslarla birlikte Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olarak Türkiye rekorunu kıran Cenk Tosun, kırmzı – siyahlı temsilcimize dolaylı yoldan katkı sağladı.

Cenk Tosun'dan gelecek bu parayla Gaziantepspor kısmen nefes almış olacak. Dayanışma katkı payı olarak anılan düzenleme ile 3.5 yıl Gaziantepspor forması giyen Cenk Tosun, kırmızı-siyahlılara 405 bin euro (yaklaşık 1 milyon 800 bin TL) kazandıracak.

ÖNCELİK FUTBOLCULARIN

Beşiktaş'ın Cenk transferi için KAP'a yaptığı açıklamada dayanışma katkı payının 1 milyon 157 bin 895 Euro olduğu, bu rakamın da Everton tarafından karşılanacağı bildirildi.

İngiliz ekibi tarafından direk Gaziantepspor hesabına yatırılacak olan bu paranın futbolculara dağıtılacağını söyleyen yönetim kurulu üyesi İhsan Güney, kulüp personellerinin de maaşlarının ödeneceğini kaydetti.

BİR AY İÇİNDE GELECEK

Düzenlemeye göre yeni kulüp, dayanışma payını futbolcunun tescilini takip eden 30 gün içinde veya şarta bağlı ödemeler yapılması söz konusu ise bu ödemelerden sonraki 30 gün içinde hükümlere uygun olarak futbolcuyu yetiştiren kulübe veya kulüplere öder.

Dayanışma katkısının hesaplanması ve futbolcunun futbolcu kimliğinde işlenmiş kariyerine uygun olarak dağıtmak yeni kulübün sorumluluğundadır. Futbolcu, gerekiyorsa yeni kulübe bu sorumluluklarını yerine getirmek konusunda yardımcı olur.

MUHARREM TÜRKOĞLU