Bu sene açılan inşaat bölümünün öğretmen açığı başta olmak üzere diğer ihtiyaçları ve eksiklerini tamamlayarak eğitime destek sunmak istediklerini belirten Çeliktürk, Vali Ali Yerlikaya'dan onay aldıktan sonra çalışmalara hemen başlayacaklarını söyledi.

ATIL VAZİYETTE DURUYOR

Oda olarak inşaat meslek lisesi projelerinin olduğunu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kendilerini ziyaret ettiğinde bu projelerini dile getirdiklerini söyleyen Gökhan Çeliktürk, "Hatta bize bununla ilgili bir arsa tahsis etmişlerdi. Ancak Kızılhisar'da böyle bir okul olduğunu öğrendik. Müdürleri ziyaret ettik. Baktıkki öyle bir mekanları var devlet yapmış ama atıl vaziyette duruyor. Çocukların öğretmenleri yok. 3 katlı bir binanın boş olduğunu gördük. Biz yeni bir yatırıma gideceğimize hazır mevcut okulu aktif hale getirelim istedik. Laboratuvar eksikleri vardı onu yapacağız. Eğitim konusundada inşaat mühendisleri odası olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

VALİ ONAY VERİRSE

Bu fikirlerini Vali Ali Yerlikaya'ya sunacaklarını söyleyen Çeliktürk, "Vali beyinde onayını alırsak böyle bir projeye girişeceğiz. Zaten devlet yatırımını yapmış, atıl vaziyette duran 24 tane öğrenci var, ama bina atıl. Çok da güzel bir kompleks. Belki diğer okullardaki inşaat bölümlerini de buraya aktarırız. Eğitimlerini de biz oda olarak üstleniriz. Tam taşekküllü bir okul olur. Böylece sektördeki ara eleman sıkıntısını da çözeriz diye düşünüyorum. Öğretmen açıklarını da biz oda olarak kapatacağız. Eğitim konusunda biz inşaat mühendislerinin karşılıksız olarak destek olacağımızı okul müdürümüze söyledik. Elimizi Taşın altına koyma zamanı" diye konuştu. Meral KINACILAR