17 Şubat'ta genel kurul ve şube seçimlerini yapacak olan İnşaat Mühendisleri odasında mevcut Başkan Gökhan Çeliktürk ile Burkay Güçyetmez aday. Çeliktürk, "Çağdaş inşaat mühendisleri' grubuyla, Burkay Güçyetmez ise "Çağdaş toplumcu inşaat mühendisleri" grubuyla seçime hazırlanıyor. Mimarlar Odası'nda ise Özgür Girişken 'Çağdaş Demokrat mimarlar' sloganı ile tekrar aday olduğunu duyurdu.

İLK KONGRE MİMARLARIN

3-4 Şubat'ta seçimli genel kurulunu yapacak olan Mimarlar Odası'nda mevcut başkan Özgür Girişken, Çağdaş Demokrat mimarlar sloganıyla tekrar aday olduğunu duyurdu. Girişken, "İki yıllık zorlu, stresli ve bir o kadar da heyecanlı bir yönetim döneminin sonuna geldik.Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek Genel Kurulu'nda yenilenerek ve daha büyük hedeflerle bir kez daha aday olma kararı aldık. Dostça bir genel kurulu süreci ve iyi bir yönetim dönemi dilerim" mesajı verdi.

ÇELİKTÜRK İDDİALI

17 Şubat'ta genel kurulunu 18 Şubat'ta da seçimini yapacak olan İnşaat Mühendisleri Odası'nda çalışmalar başladı. 12. dönem başkanı Gökhan Çeliktürk, 23 aylık hizmetinden sonra tekrar aday olduğunu duyurdu. Çeliktürk, demokrasinin gereği olanak tüm meslektaşlarını oy kullanmaya çağırdı. Çeliktürk, "12.Dönem yönetim kurulu olarak 23 Aydır siz meslektaşlarımıza hizmet etmek için yönetim kurulumuz ile gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Komisyon üyelerime Şükranlarımı sunarım. Yaşadığımız Gazişehrimize'de hepimizin sorumlulukları bulunuyor, bu bilinç ile 13.Dönem genel kurulunda yer kapsayıcı, kucaklayıcı ve adil mevcut yönetim anlayışımız ile siz değerli üyelerimize yine, yeniden, yenilenerek hizmet etmek istiyoruz" dedi.

GÜÇYETMEZ DE ADAY

İnşaat Mühendisleri Odası sekreteri aynı zamanda TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri olan Burkay Güçyetmez de adaylığını açıkladı. Çağdaş Toplumcu İnşaat Mühendisleri grubu olarak seçime hazırlanan Güçyetmez, "grup olarak odanın köklü geleneğini temsil eden ve bu geleneği geleceğe taşımayı amaçlayan, meslek onurunuve meslek etiğini benimsemiş inşaat mühendisleriyiz. Yaşam ve çalışma koşullarının giderek zorlaştığı bu dönemi aşabilmenin tek yolunun inşaat mühendislerini biraraya getiren, meslek ilkelerini ön plana çıkaran bir anlayışın yönetimi şekillendirilmesinin gereği çok açıktır. Biz meslektaşlarımıza "geleceğimizi hep birlikte inşa edelim" diyoruz" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT