Hodri meydan

7 yılda 55 ihale kazanarak kamudan 20 milyon TL aldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'ye yemek ihaleleri ve sektörün durumuyla ilgili bilgi veren Mehmet Çelikkan, "İddia edildiği gibi 10 yılda 55 ihale almadık. 20 Milyon kazancımız olduğunu yazmışlar. Ben şeffafım, kendileri de şeffafsa 20 milyon kazancımı belgelesinler şirketi onlara devredeceğim, belgeleyemezlerse gazeteciliği bıraksınlar. Hodri meydan" dedi.

40 İHALE'DEN BİRİNİ BİZ ALMIŞIZ

Sektörde yoğun bir rekabet yaşandığını, 56'sı İl Gıda ve Tarım Müdürlüğüne kayıtlı 110'un üzerinde firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Mehmet Çelikkan, bütün ihaleleri kendi şirketlerinin aldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu, inceleme yapıldığında bunun da devletin resmi internet sitesinde açıkça görüleceğini belirtti. Mehmet Çelikkan, "2016 yılında 28 ihale yapılmış, toplam 65 milyon TL'lik ihale. Bunun 1 Milyon 200 bin lirasını bizim şirketimiz almış. Bu kanıtlı, devletin resmi internet sitesinde var. Gaziantep'te yılda yaklaşık 70 milyon TL yemek ihalesi çıkıyor, bunun 1 tanesini biz almışız, 40'ta biri. Yani 38-40 ihalenin birini biz almışız. KİK'in sayfasına girin Gaziantep'tek yemek ihalelerine bakın hangi ihaleyi kim, kırımlı mı, kırımsız mı almış" diye konuştu.

BELGELESİNLER BÜTÜN MAL VARLIĞINI ONLARA DEVREDECEĞİM

'İhaleleri toplasan 5.5 Milyon lira yapıyor. 5.5 Milyon liralık ihalede nasıl 20 Milyonluk kazanç olur?' diyen Çelikkan şunları söyledi:"İddia edildiği gibi tüm ihaleleri bizim aldığımız doğru değil. Bu şehirde bir çok kamu kurumu yemek ihalesi yapıyor. Benim bir ihalemi haber konusu yapıyorlar. Bu şehirde bunca yıllık deneyimimiz, tecrübemiz, yatırımımız var. 1 tane iş almışız onu haber yapıyorlar. Ben şeffafım kendileri de şeffafsa 20 milyon kazancımı belgelesinler, şirketin bütün mal varlığını onlara devredeceğim, belgeleyemezlerse gazetecilik hayatını bıraksınlar. Üstelik 10 yılda değil, 25 yılda kazancımı belgeleyip çıkarsınlar, şirketin bütün hissesiyle 20 milyon lira parayla onlara vereceğim. "

YÜKSEK KIRIMLARDAN DOLAYI İHALE ALAMIYORUZ

Aldıkları ihalelerin hepsinin kırımlı ihaleler olduğunu, 10 yılda ancak 18 ihale aldıklarını anlatan Çelikkan, "Biz ihale alamıyoruz diye dert yanıyoruz. Çünkü ihalelerde verilen rakamlar çok komik rakamlar. Mimimum kırım oranı yüzde 33. Mimunun ihaleye giren sayısı 6-7 kişi. Tek başıma girerim, tek başıma yaparım, komplesini alırım, kırımsız alırım diye bir şey yok. Aldığımız ihalelerin hepsi kırımlı ihaleler. İhale Kanununa göre kurumlar en ucuza kim veriyorsa ihaleyi ona veriyor. 8 milli eğitimin ihalesi oldu, en yükseği 2.75 kuruştan gitti. İhaleye 20 firma giriyor. Taşımalı okulların ihalelerini alamadık çünkü 4 lira fiyat verdik, hepsinde elendik. Belediyelerin ramazan çadırı ihaleleri oldu, partide güçlüysek biz alırdık. 20 firma girdi biz alamadık. Madem ben Ak partiye yakınım, ben alırdım oysa 3 yıldır o ihaleyi alamıyoruz" diye konuştu.

VALİLİĞİN İFTAR YEMEĞİNİ 5 FİRMA YAPTI

Valiliğin iftar yemeğiyle ilgili iddialara da yanıt veren Çelikkan şöyle konuştu:"Valiliğin iftar yemeğini 5 firma yaptı. Gaziantep'teki bütün firmalar çağrıldı. 5 firmadan 100'er tane garson istendi. Baştan 4 firma elendi. Çorbalar ezan saatine 5 dakika kala dağıtılmaya başlanacak, ezandan önce bitecek dendi. İki firma biz yapamayız dedi ayrıldı. Geriye 5 firma kaldı. Herkes fiyatını verdi. Valilik de bir rakam önerdi, yapmak isteyen yapsın, yapmak istemeyen yapmasın dendi. Yani Valiliğin iftar yemeğinin beşte birini biz yaptık" dedi. Meral KINACILAR