AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Ak Partili belediye başkanlarını kutlamak ve bazı temaslarda bulunmak için dün kentimize geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu ziyaret ederek çiçek takdim eden Çelik, belediye başkanlarına övgüler yağdırarak yeni dönemde başarı diledi. Fatma Şahin'in Gaziantep'e önemli hizmetler yapacağından kuşkusunun olmadığını söyleyen Çelik, Fadıloğlu'nun çok başarılı hizmetler sunarak halktan 5 yıllığına yeniden yetki aldığını belirtti. Çelik en yüksek oyu alan Tahmazoğlu için de, "Tahmazoğlu'nun Çarşambasını biliyoruz. Perşembesi daha parlak olacaktır" dedi.

FATMA ŞAHİN ÖNEMLİ HİZMETLER YAPACAK

Hüseyin Çelik ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Çelik, kendisini kapıda karşılayan ve 'Hayırlı olsun Fatma Bacım' diyerek kutladığı Fatma Şahin'e yanında getirdiği çiçeği sundu. AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Mehmet Sarı ve Mehmet Erdoğan ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'in de eşlik ettiği ziyarette Fatma Şahin'e başarılar dileyen Hüseyin Çelik, "Fatma Şahin'in Gaziantep'e önemli hizmetler yapacağından kuşkum yok" dedi.

OLUP BİTENLERİ EN İYİ BİLENLERDENİM

Amerika Senatosu'nda gündeme gelen Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili soruları yanıtlayan Çelik, "Bu her yıl tekrarlanır. Bu iddia Amerikan Senatosu'na da her yıl gelir, dışişleri komisyonundan geçer. Bugüne kadar bu defalarca olmuş bir şeydir. Onlar onu yaparsa, biz de üzerimize düşeni yaparız. Bunun altını çizmek lazım, ayrıca Ermeni meselesi ihtisas alanım, bu yönde kitaplarım var. 1915 yılı 24 Nisan'ında Türkiye'de olup bitenleri en iyi bilenlerden birisiyim."

TÜRKİYE GÜVENLİ LİMANDIR

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife indirmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Hüseyin Çelik, seçimin sona ermesiyle ekonomide hareketliliğin başladığını ifade etti. Çelik, karamsar olunmaması gerektiğini ve Türkiye'nin güvenli liman olduğunu söyledi.

BUNLAR BİZİ YILDIRAMAZ

Bakan Çelik, Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı da kınayarak, "Mogadişo'daki saldırı lanetlenmesi gereken bir saldırı. Netice itibariyle, siz etliye sütlüye karışmazsanız kimse sizle uğraşmaz. Büyük başın derdi büyük olur. Türkiye etkin ve aktif bir dış politika izliyor. Somali dünya tarafından unutulmuştu. Dünyanın gündemine Somali'de yaşanan insanlık faciasını taşıyan Sayın Başbakanımız ve AK Parti'dir. Orada da Türkiye'yi istemeyenler var, bazı terör grupları var. Daha önce de bu yapıldı, ama bunlar bizi yıldıramaz ve yıldırmamalıdır."

Fatma Şahin ise ziyaretinden dolayı Çelik'e teşekkür etti.

TAHMAZOĞLU'NA ÖVGÜ

Hüseyin Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı seçilen Mehmet Tahmazoğlu’nu makamında ziyaret ederek, tebrik etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Başkan Yardımcıları ve Müdürleri ile birlikte kendisini kapıda karşılayan Başkan Tahmazoğlu’na hayırlı olsun diyerek, çiçek takdim etti.

TAHMAZOĞLU EN YÜKSEK OYU ALAN BAŞKAN

Hüseyin Çelik, Başkan Tahmazoğlu’nun yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederek yeni dönemdeki görevinin hayırlı olmasını diledi. Çelik, “Gaziantep 'in ilçelerinden en büyüğü Şahinbey'dir ve en yüksek oy oranını aldığımız yerde Şahinbey'dir. Yüzde 55,3 gibi bir oy oranıyla Sayın Mehmet Tahmazoğlu 2’inci dönem görevine başladı. İnşallah yine güzel projelere imza atar. Hiç bir başarı tesadüfü değildir ve başarı ter kokar. Gecesini gündüzüne katarak Mehmet Bey çalıştı. Sosyal belediyecilik derseniz, kültürel belediyecilik derseniz, loca belediyeciliği derseniz Şahinbey'de var" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI

Tahmazoğlu'nun Türkiye'deki belediyelere emsal olacak şekilde, vatandaşlarını incitmeden onların yararına olacak şekilde, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm başlattığını söyleyen Çelik, "Şahinbey gibi yüzde sekseni gece kondu olan bir ilçede, yıllarca hoyrat bir şekilde harcanmış bir belediyede çok büyük başarılara imza attı. Hatırlarsanız geçen defa geldiğimde de Şehitler Caddesinin açılışını yapmıştık. Orada da söyledim ve bir kez daha söylüyorum, orada ki güzellikleri bizim tüm Türkiye'ye yaymamız gerekiyor. Yeşilvadi'yi görüyorsunuz, biraz önce gelirken söyledi oranın sıcak asfaltına başlamışlar” dedi.

ŞAHİNBEY HALKI ÇOK ŞANSLI

Şahinbey’lilerin Mehmet Tahmazoğlu gibi bir belediye başkanına sahip olduklarından dolayı çok şanslı olduklarını belirten Çelik, "Ama Mehmet Bey'de Şahinbey halkı gibi vefalı bir halkı temsil ettiği için son derece şanslıdır. Burada tabi büyük bir başarı var. Burada tüm teşkilatımızın, İl ve İlçe teşkilatımızın birlikte hareket etmesinden doğan bir başarı var, ama esas başarı Şahinbey halkının başarısıdır. Kadir şinas bir halk olduğunu göstermiştir. Kendisi için yapılanları takdir etmiştir ve Mehmet Bey'i 2'inci 5 yıllık Belediye Başkanlığı için koltuğuna oturtmuştur. Allah hayırlı ve mübarek etsin, ağzımızın tadı bozulmasın ve ben 5 yıl sonra Şahinbey'in çok daha farklı bir Şahinbey olacağına inanıyorum. Çarşambanın gelişi perşembeden bellidir. Mehmet Tahmazoğlu’nun Çarşambasını biliyoruz, Perşembesinin de daha parlak olacağını görüyoruz. Bu 5 yılda yapılanlar bundan sonra ki 5 yıllında müjdecisidir" diye konuştu.

MESULİYETİMİZ DAHA DA ARTTI

Tahmazoğlu da, Türkiye’de kişi başına düşen en yüksek bütçeyi yaptıklarını hatırlatarak, "Ziyaretten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi 5 yıllık bir dönemi geride bıraktık. Vatandaşlarımız yüzde 55,3 gibi güzel bir rakamla, en yakın rakibimize 33 puan fark, bir sonrakine ise 43 puan fark atarak çok ciddi bir ara açmış oldu. Yani çok net bir skorla Belediye Başkanı seçildik. Haliyle üzerimizde ki mesuliyet daha da artmış oldu” dedi.

EN YÜKSEK BÜTÇEYİ YAPTIK

Kişi başına en fazla yatırım yapan belediye olduklarını belirten Tahmazoğlu, “Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi Şahinbey 5 yıl önce borç batağında olan bir Belediyeyken, bugün bütçesinden en fazla yatırım yapan, bütçesinin yüzde 80’ini yatırıma dönüştüren ve kişi başına en fazla bütçe ayıran belediyeyiz. İstanbul Belediyesi de dahil olmak üzere, bütçeyi nüfusa böldüğümüzde kişi başı en fazla yatırımı biz yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm, konut yapımı, işyeri yapımı. Sanayi Sitemiz tamamlanmak üzere, Türkiye'nin en büyük parkı Yeşil Vadi Parkı tamamlanmak üzere. Bu ayın 23'ünde vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz. YeşilVadi yolumuz bitmek üzere. Dar gelirli ailelerimiz için yaptığımız konutların bir kısmını teslim ettik ve bir kısmını da bir kaç ay içinde teslim edeceğiz” dedi.

20 BİN KONUT SÖZÜ

Yeni dönemde yapacağı projelerden de söz eden Tahmazoğlu dar gelirli vatandaşlara 20 bin adet konut yapacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüme devam etmek istediklerini aktaran Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüme devam etmek istiyoruz. Çünkü vatandaşların da öyle bir talebi var. Kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi biz bu çalışmaları Başbakanımız başta olmak üzere, Bakanlarımızın, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızın, Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın, İlçe Başkanımızın, tüm teşkilatımızın ayrıca Belediyede çalışan bütün arkadaşlarımın ve halkımızın da desteğiyle yaptık. Bu destekler olmasa biz bütün bunları yapamazdık. Arkamızda güçlü bir hükümetin olması, siyasi ve ekonomik istikrarın olması bu çalışmaları da beraberinde getirdi" dedi.

FADILOĞLU'NA ZİYARET

Hüseyin Çelik, beraberindeki heyetle, 30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçiminde ikinci kez AK Parti’den Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nı kazanan Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret etti. AK Parti heyetini kapıda karşılayan Başkan Fadıloğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik çiçek takdim ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

FADILOĞLU ŞEHİTKAMİL’DE İHMAL EDİLEN, BİR ÇOK HİZMET YAPTI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun halk tarafından güven oyu alarak ikinci kez Başkan seçildiğini belirten Çelik; “Rıdvan Fadıloğlu, bundan önce 5 yıl Şehitkamil’e çok başarılı hizmetler sundu. Şimdi halkımızdan 5 yıllığına yeniden yetki aldı. Yüzde 52’nin üzerinde nitelikli bir oy çoğunluğu ile seçildi. Rıdvan Fadıloğlu’na bundan sonraki çalışmalarında ikinci döneminde de başarılar diliyoruz. Allah bu makamları hayırlara vesile kılsın. Milletimiz her zaman iyi ki AK Partiye oy verdiklerini ve bundan sonra da her zaman AK Partiye oy vereceklerini her fırsatta söylüyorlar. Bizler Ankara’da Başkanlarımız burada bir birimizi tamamlayarak, inşallah Gaziantep’i çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Ben şahsım ve tüm parti teşkilatım adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.

BU İŞ EKİP İŞİ

Fadıloığlu ise, "Aday gösterilme süreci içerisinde vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin yeniden aday göstermeniz neticesinde, milletimizin de teveccühüyle bugün daha önceki almış olduğumuz oy oranının üzerinde bir oy alarak, milletimize bir 5 yıl daha hizmet etmek üzere vizemizi aldık. Bu iş ekip işi, Allah’a şükür biz çok geniş bir aileyiz. Bu geniş ailenin içerisindeki ekip ile birlikte bundan sonra inşallah çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız ve teşkilatımızın da desteğiyle milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Ben böyle bir ailenin mensubu olmaktan, böyle bir ekibin içerisinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Ankara’da Milletvekillerimizin daha öncede görmüş olduğumuz desteğiyle, şehrimiz adına hep birlikte bu hizmetleri yeniden yerine getireceğiz.” diye konuştu.