AK Parti'de Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması, kabineyi Ahmet Davutoğlu'nun kurmasının ardından parti yönetiminde Gaziantep'i de ilgilendiren önemli değişiklikler oldu. Gaziantep'in ilk defa bakansız kaldığı yeni hükümette, bu yetmezmiş gibi Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik de görevinden alındı.

Gaziantep'de iktidar partisine mensup 8 milletvekilinden bir tane bakan koparamayan Gaziantep, şimdi de Hüseyin Çelik'den oldu. AKP Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Çelik, bu görevinden oldu. Yerine Beşir atalay getirildi. Böylece AK Parti genel merkezinde Gazinatep bağı iyice koparılmış oldu.

Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz, Genel Başkan Yardımcılıkları görevinden alınırken, bunun nedeni olarak bu isimlerin Abdullah Gül ve cemaate yakınlığı gösterildi. Hüseyin Çelik 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı günden bu yana Cemaat aleyhine konuşmayan parti içindeki en önemli isim olarak gösterilirken, Beşir Atalay ise, Hükümet-Cemaat savaşını yürüten parti içindeki beyin olarak biliniyor. Haber Merkezi