Tıp Bayramı, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Kilis Tabip Odası ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyon ile gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik, demokrasi meydanındaki tıp şehitleri için bırakılan çelenk töreni ile başladı. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen tören ile kutlamalara devam edildi. Törende konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Mehmet Yavuz Coşkun ise "14 Mart Tıp Bayramını münasebetiyle bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm camiam adına, kendi adıma, hekimler adın bu melun, bu hain terörü şiddetle, nefretle kınıyor ölenlere Allahtan gani gani rahmet diliyor ve şu anda şifa bekleyen yaralılara da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

PLAKET VERİLDİ

GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi Oditoryum Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğin son bölümünde ise her yıl düzenlenen 50. Ve 40. Yılını dolduran hekimlere plaket verildi. Gaziantep'e hizmet etmiş ve ebediyete intikal eden hekimlerin de anıldığı programda, ilk ders ise Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali demirsoy tarafından anlatılan 'Tıp ve Evrim Gerceği' konusu ile verildi. İHA