Çeled Uşaglar Tiyatro grubunun kurucusu Orhan Uslu, Antep şivesiyle sahneledikleri tiyatro gösterilerinin yanı sıra "Dışarılı Gelin" adlı sinema filminin hazırlıklarına da başladıklarını söyledi. Uslu, "Ocak ya da Şubat ayında vizyona girer diye tahmin ediyorum. Filmimiz absürt komediden oluşuyor. Antep insanın öz yapısını, saflığını ve işgüzarlığını kaleme aldık" dedi.

SEMPATİK GELİYOR

Tiyatro grubunun kurucusu Orhan Uslu, Gaziantep şivesinin oldukça sempatik olduğunu, bu nedenle şivenin ilgi gördüğünü belirtti. Uslu, Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu aracılığıyla bin 300'e yakın oyuncu yetiştirdiklerini ifade etti.

KAPALI GİŞE İZLENİYOR

Sahneledikleri oyunların kapalı gişe izlendiğini söyleyen Uslu, Gaziantep halkının oyunlarda kendi değerlerini ve kültürünü bulduğunu dile getirdi. Uslu, Antep insanının doğallığını ve saflığını sahneye yansıttıklarını anlatarak, şunları söyledi: "Yoğun göç alması nedeniyle Gaziantep'te kozmopolit bir yapı oluştu. Bu nedenle Antep kültürü asimile olmaya başladı. Kültürümüzü ayakta tutmak istedik ve bunu yaparken de ağırlıklı olarak şivemizi kullandık. Amacımız, farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillerin böyle bir kültürün var olduğunu unutmamasını sağlamak."

HER YAŞ GRUBUNDAN VATANDAŞ VAR

Tiyatro ekibine her yaş grubundan vatandaşı kabul ettiklerini aktaran Uslu, şöyle konuştu: "Oyuncularımızı çekirdekten yetiştiriyoruz. 5 yaşındaki oyuncumuzu sahneye çıkarmıştık. Çanakkale Savaşı ile ilgili sergilediğimiz bir oyunda başrol oynamıştı. Şehir olarak sanatla yoğrulmuş kişilere ihtiyacımız var. Sanatımızın, şehrimizin geleceği o çocukların ellerinde. Bizler bir gün gelecek sahneyi, oyunculuğu bırakacağız ama bayrağı gençlere teslim edeceğiz." AA