Çeled Uşaglar tiyatro ekibi oynamış olduğu ‘’Çeled Sınıf 2’’ isimli oyunla sezonu kapattı. Orhan Uslu’nun yazıp yönettiği oyun da yine izdiham yaşandı. Çeled Uşaglar Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu verdiği mesajla herkesi ağlattı. Uslu, "Bu zamana kadar çok zor günler yaşadık ve hala yaşamaktayız. Dernek kiramızı bile ödemekte zorlanıyoruz. Şehrimizi yönetenlerden yeterli desteği ve ilgiyi göremiyoruz. Eğer sizlerin desteği olmasaydı inanın biz bu işi şimdiye kadar çoktan bırakırdık. Bizlere sunulan çözümler geçici çözümler oldu, kalıcı bir çözüme hala ulaşamadık maalesef. Eğer böyle devam ederse bu şehirde 10-15 yıl sonra Gaziantep kültürü diye bir şey kalmayacak" dedi. Yaklaşık 6 yıldır şehrimizde faaliyet gösteren ve eşi benzeri görülmemiş bir seyirci kitlesine sahip olan Çeled Uşaglar sezonun son oyununda izleycileri kahkaya boğdu. Oyun sonrası seyirciye kısa bir konuşma yapan Çeled Uşaglar Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu hem ağladı, hemde ağlattı.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

"Yaklaşık 6 yıldır Şehrimizde faaliyet gösteriyoruz, ekibimizin bu günlere gelmesini sağlayan ve her oyunumuzda salonlarımızı tıka basa dolduran siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye sözlerine başlayan Uslu, "Bizler bu şehre başka yerde gelmedik, bu şehirde doğup büyüdük ve bu şehrin sanatçılarıyız ölene kadarda burada sanatımızı icra edeceğiz. Çeled Uşaglar bu şehirde olsa nolur olmasa nolur önemli olan bu değil bizim için, önemli olan kültürümüzün ve sanatımızın yok olmaması. Eğer böyle devam ederse bu şehirde 10-15 yıl sonra Gaziantep kültürü diye bir şey kalmayacak. Çok duyguluyum lütfen affedin, söylenecek çok var aslında ama yinede susmayı tercih ediyoruz. İnşallah birgün sizlerin verdiği değeri değerli büyüklerimizde gösterir’’ şeklinde konuştu.

GÖZLAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamayan Uslu'ya sahneye gelen seyircilerde tepkisiz kalmadı. Yaşlı bir izleyicini Orhan Uslu'ya sarılarak ‘’Yaşatın oğlum, memleketimizin kültürünü yaşatın. Sahipsiz bırakmayın bu memleketi’’ diyerek ağlaması ise salondaki izleyicileri gözyaşına boğdu. Oyun sonrası dakikalarca ayakta alkışlanan ekip yaklaşık 2 ay sonra yepyeni oyunlarıyla seyircisine merhaba diyecek. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT