Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin okullarda dönen rant için devreye girmesini isteyerek ‘Öğrenci taşımacılığı rant kapısı değildir. İl milli eğitim müdürümüzden okullarda haraç gibi para toplayan bir kısım okul müdürleri ve okul aile birliklerini uyarmasını bekliyoruz" dedi.

PARAYLA İŞ TEHDİDİ

Servisçilerin çalıştığı bazı okullarda Okul Müdürlerinin okul aile birliklerini kullanarak öğrenci başı aylık 15 ile 30 TL arasında komisyon aldıklarını öne süren Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan itiraz eden, vermeyen esnafa okulda servis yaptırmadıklarını, öğrencilerin can güvenliğini düşünmeden servislere taşıma kapasitesinin üzerinde öğrenci bindirdiklerini, servisleri kontrol etmediklerini kim parayı okula fazla verirse servis işini o firmaya verirken tek kriterin para olduğunu iddia etti.

VALİ BİZİ DİNLEDİ

Milli Eğitim Müdürü'ne seslenen Özcan, "Müdür beye buradan söylüyorum esnafla şirketleri sizin bir kısım okul müdürleriniz karşı karşıya getiriyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kavgalar yaralanmalar olmasını istemiyoruz. Biz bu konu ile ilgili Sayın Valimize de bir dosya sunduk. Sayın Valimiz konu ile ilgili soruşturma talimatı verdiler, bizi dinlediler. Kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Vali Erdal Ata’ya sundukları dosyada; esnaf tarafından haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulan okul müdürlerinin isimlerinin bulunduğunu söyleyen Özcan, "Soruşturma ve yargı süreci devam ederken, asıl beklentimiz okullarla oda olarak sözleşme yapılması ve okula para verilmemesi velilere indirim yapılması" dedi.

ÜCRETSİZ TAŞIYALIM

'Oda olarak bizimle sözleşme yapan okulların, sosyal faaliyetlerini ücretsiz yapalım' diyen Özcan, "Sayın Valimizin ve okul idaresinin uygun gördüğü fakir öğrencilerimizi ve burslu öğrencilerimizi ücretsiz taşıyalım okullar bizimle sözleşme yaptığında öğrenci serviste daha az kalır daha güvenli bir yolculuk yapar ve veli daha az ücret öder" dedi.

KAVGALAR BÜYÜMEYE GEBE

Komisyoncuların aradan çıkmasıyla herkesin kazanacağını ifade eden Özcan şunları söyledi:"En önemlisi de çocukların gözünün önünde kavgalar olmaz, kan akmaz. Ben buradan bir kez daha uyarıyorum; Okullar bu şekilde şirketlerle sözleşme yapar, esnafın işine son verirse geçen yıl olduğu gibi çıkacak olayların boyutu oldukça büyük olur ve biz kontrol edemeyiz. Lütfen bu konuda tüm yetkililerimizin başta Sayın valimizin konunun takipçisi olmasını talep ediyoruz."

MÜDÜR UYARSIN

Milli Eğitim Müdürü'nden randevu talep ettiklerini, ancak henüz görüşemediklerini dile getiren Özcan, "Okulların taşıma işi para veren şirketlere verilirken öğrenciler ve veliler ranta kurban gittiğini vurgulayan Servis Araçları İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Yönetim olarak binlerce esnafı temsilen, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’den 26 Mayıs 2014 tarihinde randevu istedik. Problemler ve çözümlerini içeren bir dosya hazırladık fakat milli eğitim müdürlüğünden ne yazılı ne sözlü bir cevap alamadık.İl milli eğitim müdürümüzden okullarda haraç gibi para toplayan bir kısım okul müdürleri ve okul aile birliklerini uyarmasını bekliyoruz. Allah göstermesin akacak bir damla kanın vebalini kimse veremez" dedi. Meral KINACILAR