Celal Doğan'a yönelik tahammülsüzlük durumunun söz konusu olduğunu söyleyen Toğrul, "Celal Doğan’ın Gaziantep’e sunmuş olduğu hizmetler Gaziantep’te yaşayan tüm yurttaşlar tarafından bilinmesine rağmen, geçen yıl Ağustos aylarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu meclis kararıyla kenttin Arıl mahallesindeki bulvardan Sayın Celal Doğan’ın isminin silinip bulvara başka bir isim verilmesiyle gündeme gelmişti. Bulvarın isminin değiştirilmesine gerekçe olarak; Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi mahalledeki yurttaşların vermiş olduğu dilekçeler ve başlatmış oldukları imza kampanyası doğrultusunda değiştirildiğini iddia etmişti" dedi.

İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİR

"Celal Doğan ismiyle ilgili geçen yıl alınan karara benzer şekilde bu yılda, kendisi tarafından adeta yoktan var edilerek Barış Mahallesindeki okulsuzluğa son vermek için su deposunun üzerindeki alandan bir arsa yaratıp, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmış olan okulun adına Celal Doğan’ın adı verilmişti" diyen Toğrul, "Ancak Milli Eğitim komisyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak okulun ismi değiştirilmiştir. Gaziantep İl Milli Eğitim müdürü de daha önce belediye meclisinin göstermiş olduğu gerekçelere benzer şekilde, okulun adının değiştirilmesini mahallede yaşayan yurttaşların vermiş olduğu dilekçelerin incelenmesinden sonra bu kararın verildiğini iddia etmiştir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalamasında Gaziantep’in Türkiye ortalamasını yakalaması için bu gün itibari ile yaklaşık olarak 10725 dersliğe ihtiyaç olduğu eğitimciler tarafından belirtilmesine rağmen yeni bir okul yapmak yerine var olan okulun adının değiştirilmesi Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tercih edilmiştir" şeklinde konuştu.

İŞTE SORULAR

Toğrul'un Başbakan Binali Yıldırım'a sorduğu sorular; "Gaziantep’e büyük hizmetleri olan Sayın Celal Doğan’ın ismine yönelik gerçekleştirilen bu tahammülsüzlüğün nedeni nedir?Sayın Celal Doğan’ın isminin kentteki çeşitli yerlerden silinip mevcut yerlere başka isimler verilmesiyle ilgili talimatı kim ya da kimler tarafından vermiştir? Arıl Mahallesindeki bulvardan Celal Doğan isminin değiştirilmesi için verildiği iddia edilen dilekçeler ve toplanan imzalar doğru ise Büyükşehir Belediyesine iletilmiş olan dilekçe ve imza sayısı kaçtır? Söz konusu imza ve dilekçeler doğru ise, verilen dilekçeler Arıl Mahallesinde yaşayan yurttaşların kaçta kaçına tekabül etmektedir?Barış mahallesindeki Celal Doğan ilköğretim okulunun ismi değiştirilmesine gerekçe olarak gösterilen dilekçe sayısı kaçtır? Söz konusu dilekçeler doğru ise, Barış Mahallesindeki yurttaşların kaçta kaçına tekabül etmektedir? Gaziantep’te Celal Doğan isminin verildiği kaç yer vardır? Bunların kaçında hâlihazırda Sayın Celal Doğan’ın ismi değiştirilmiştir? Gaziantep Türkiye geneli eğitim sıralamasında oldukça gerilerde bir konuma sahiptir. Gaziantep’in eğitimdeki başarısını artırmak için ve ihtiyaç olmasına rağmen yeni bir okul yapmak yerine var olan Celal Doğan İlk Öğretim Okulunun adının değiştirilmesinin nedeni nedir? 3 HABER MERKEZİ