HDP Gaziantep Milletvekili, İstanbul adayı Celal Doğan, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Doğan, "Geçmişe baktığınız zaman şehirde gece her yer açık, ışıl ışılken şimdi insanlar sokağa çıkmaya çekiniyor. Ama onlar bu durumu şimdilerde yok edip, önce Suriye sorunu şimdi de IŞİD belasını Gaziantep’te merkez yaptılar" dedi.

Doğan il binasında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep'teki etkinlik ve konuşmalarını eleştirdi. Siyasi hayatının ağırlık merkezinin her zaman Gaziantep olduğunu belirten Doğan, "O nedenle bu şehirde siyaset yapmak bir onurdur ve Gaziantep halkı hizmete aşık bir halktır. Özellikle yoksulları için konuşuyorum hepsi eli öpülesi insanlardır" dedi.

BAYRAK ELEŞTİRİSİ

Ak Parti bayraklarını da eleştiren Doğan, "Havaalanından, şehrin diğer ucuna kadar Ak Parti bayrağı asılmayan tek bir nokta bile kalmamış. Şimdi onlara soruyorum, seçim kampanyalarına başlarken dedikleri kentleri kirletmeyelim, parti yerleri dışında süsleme yapmayalım dediniz. Ciddi bir devlet başkanı olarak sen bunu söyledikten sonra diğer partilerin hepsi bu kurala uyarken senin partinin bugün Gaziantep’i bu hale getirmiş olmasından dolayı yüzün kızarmadı mı? Yoksa AK Parti Gaziantep teşkilatına sözünü geçiremiyor musun? Bence onlar sana 'Geç Ahmet Bey geç, biz bildiğimizi yaparız' diyor" diye konuştu.

ŞEHRE BAKACAK YÜZLERİ VAR MI ?

"Buraya kadar gelmişken keşke Başbakan bir de kenar semtlere uğrasaydı" diyen Doğan şunları söyledi:" Yandaşlarınızın yanında alkış almak tabii ki çok kolaydır. Ama siz gerçek testi bu şehirde 7 Haziran’da geçtiniz. Türkiye’de en çok kaybettiğiniz il Gaziantep oldu. Çünkü Gaziantep halkı sağduyuludur, nasıl oy kullanacağını da bilir ve sizi burada mağlup etti. Gaziantep yaşanılacak bir şehirdi. Hatta bir Amerikalı’nın tespitine göre dünyada 24 saat canlı kalan Türkiye’deki iki şehirden birisidir. Geçmişe baktığınız zaman şehirde gece her yer açık, ışıl ışılken şimdi insanlar sokağa çıkmaya çekiniyor. Ama onlar bu durumu şimdilerde yok edip, önce Suriye sorunu şimdi de IŞİD belasını Gaziantep’te merkez yaptılar. Gaziantep’e gelip konuşanlar, bunları yaptıkları bir şehre bakacak yüzleri var mı acaba?" dedi.

GAZİANTEP'TEN ESER YOK

Doğan, "13 yıl önce bizim belediyemiz zamanında Gaziantep, Anadolu’nun yükselen yıldızı, Anadolu’nun Kaplanı diye anılırdı şimdi ise ne noktaya getirdikleri ortada. Ben belediye başkanlığım boyunca şehirde bir gün bile kimseyle ayrı düşüp bir sorun yaşamadık. Tekrar size vicdanınıza dayanarak soruyorum; 10 yıldır Gaziantep’te bu ortamdan eser kaldı mı? Özellikle belediyeler, kimin belediyeleri oldu? Ankara’daki katliamın birinci basamağının Gaziantep olduğunu bugün tüm gazeteler yazıyor. Gaziantep’te IŞİD’in depolarını kurdunuz, yetmedi eğitim verdiniz, en güzel hastanelerde tedavi ettiniz. Bütün dünya kamuoyu biliyor ki Gaziantep IŞİD merkezi olmuş, her şeyi burada planlıyor. Sonra da Gaziantep’ten yola çıkıp Ankara Garı’nda pimi çekiyor yüzlerce insanımızı katlediyor. Biz kendi aramızda konuşup planladığımız mitingi eğer iptal etmeseydik esas patlama bu şehirde olacaktı. Üç canlı bomba miting sırasında ortalığı kana bulayacaktı. İşte bunların bıraktığı, yarattığı Gaziantep bu oldu. Hiçbir Gaziantep’li bu durumdan ve sizden hazetmiyor. En güzel cevabı da sandıkta verecek.”

MUHTARA BASKI MI VAR ?

Muhtarlara baskı olduğunu iddia eden Doğan, "Gaziantep’te devletin Valisi orada, Büyükşehir Belediye Başkanı orada, Jandarma Komutanı orada birleşip köy muhtarlarıyla konuşuyorlar. Arkadan sessizce de diyorlar ki bu köyden HDP’ye çıkmış her oy PKK’ya çıkmış sayılır. Bu da yetmiyor şehir merkezindeki muhtarları çağırıyorlar. Hepsi toplanmış karşılarına muhtarları almışlar ama lafa gelince baskı yok diyorlar. Bu ne biçim özgürlük anlayışıdır?" dedi.

YEMEK MASRAFINI KİM ÜSTLENDİ ?

Başbakan'ın STK ve işçilerle buluşmasında bütün yemek masrafının önemli bir işadamının karşıladığını söyleyen Doğan, "Üstlenirler tabi ki bu normal çünkü benim başbakanın masasında, devlet denetleme kurulunda 350 Milyon Dolarlık bir anlaşmam yoktur. İşte bu iş adamları bunun için bu insanları karşılar, bunun için yemek verirler. Yapılan toplantıdaki güvenlik görevlileri bile buradaki bir şirkete ait uniforma giyiyorlar. Siz şirketin korumaları mısınız, yoksa başbakanın koruma ekibi misiniz? Kim bunlar, Gaziantep’te söz sahibi, şehrin önde gelenleri, güya şehri koruyan insanlar. Şehri koruyan insanlar bir defa adil olmalılar, biat etmemeliler. Bugün gazetelerde yazıyor, okudunuz mu yerli Gaziantep’limizin gazından aldığı avantayı? Zarar 12.5 Milyar Dolardan bahsediliyor. İşte Gaziantep artık böyle şeylerle meşhur hale geldi" dedi. Doğan, Davutoğlu'nun iş güvenliği, 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ettikleriyle ilgili sözlerini de eleştirdi. HABER MERKEZİ