HDP İstanbul Milletvekili Adayı Celal Doğan, Osmanlı döneminden beri Türkiye'de ilk kez ezanın okunmadığı insanların cuma namazına gidemediği bir dönemin yaşandığını söyledi. Seçim güvenliğine ilişkin bir soruya Doğan, "Ne güvenliğinden bahsediyorsunuz efendim. Ben Ankara'da, başkentte bir miting yapamıyorum. Kendi can güvenliğimizden değil geleceklerin can güvenliğinden dolayı. HDP olarak ana akım medyada yokuz. Sahipleri başlarına ne geleceklerini bildikleri için bizi çıkartmıyorlar" dedi.

CHP HER TÜRLÜ ÖZVERİDE BULUNDU

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Celal Doğan, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Koalisyon hükümetinin kurulamamasının Ak Parti hükümetinden kaynaklandığını söyleyen Doğan, "MHP ile koalisyon kurulacak haberlerine ben gülüyordum. MHP'nin 4 şartına hayır dedikleri için seçim hükümetine gittiler. MHP'nin hiç beğenmediğim tarafları var. Çünkü Kürt halkının ölümü dışında siyasette başka yaptıkları bir şey yok. Buna rağmen bir hak teslim etmek lazım. CHP hükümet kurma konusunda her türlü özveride bulundu" dedi.

EZANIN SUSTUĞU CUMA NAMAZININ KILINMADIĞI

TEK DÖNEM BU DÖNEM OLMUŞTUR"

Doğan, "1500 yıllık Osmanlı ve Cumhuriyet dahil. Ezanın sustuğu tek dönem bu dönem olmuştur. 7-24 saat içindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle hiçbir yerde ezan okunmamıştır. Cuma namazı kılınmamıştır." diye konuştu. Doğan, "Bir tarafta bu kadar inançla elini uzatan insanlar var. Diğer tarafta da Yalçın Akdoğan var. Adı bakan. Bakanlığı da pek görüyor mu acaba bakarken bilmiyorum. Ülkeyi yönetenlerin barış anlayışı bu" dedi.

ÖLEN BİR TANE MİLLETVEKİLİ, HOLDİNG, ZENGİN ÇOCUĞU VAR MI?

Doğan, "Ben şunu anlayamıyorum. İktidar uğruna insanların geleceğini yok sayacak bir savaşa girmeye değer mi acaba? Bunlar onların çocukları olsa ne derler acaba? Ölen bir tane milletvekili çocuğu var mı? Holding, zengin çocuğu var mı? Ölenler yoksul aile çocukları. Kan üzerindeki, saltanat yerin dibine girsin" dedi. Haber Merkezi