CHP İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep’te en iyi milletvekili aday listesinin CHP’nin listesi olduğunu, kamuoyundan çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Diğer partilerdeki bütün ithal adaylara rağmen CHP’nin adaylarının tamamının yöresel insanların temsilcileri olduğunu, her kesimin bu listede temsil edildiğini belirten Köse, “Gaziantep’te bugüne kadar böyle bir liste çıkmamıştır” dedi.

BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR LİSTE ÇIKMADI

CHP İl Başkanı Sait Köse ile CHP ve diğer partilerin listeleri üzerine konuştuk. Köse, CHP’nin listesinin çok beğenildiğini ifade ederek, “Ne beklediğimiz, ne beklemediğimiz anlamda hiç bir problem yok. Ben, siz, bir başkaları listenin içerisindeki herhangi bir ismi beğenmeme hakkını saklı tutabiliriz. Ama bu demek değildir ki liste beğenilmedi. Genel kamuoyu kanaati listenin çok iyi olduğu yönünde. Diğer partilerdeki bütün ithal adaylara rağmen CHP’nin adaylarının tamamı yöresel insanların temsilcileri olduğu gibi, her kesimi temsil edildiği bir liste. Gaziantep’te CHP’de bütün kesimlerin temsil edildiği bir liste bugüne kadar çıkmamıştır” diye konuştu.

HER KESİM TEMSİL EDİLİYOR

CHP’nin listesinde her kesimin temsil edildiğini söyleyen Köse, “Gaziantep için milletvekilliğinde en iyi liste olduğunu söyleyebilirim. Temsil niteliklerine dikkat edildi. İslahiye, Nizip, Araban, Besni, Pazarcık temsil ediliyor, Alevi var, kültür var. Miray hanım Pazarcık’ı temsil ediyor. İslahiye, Nurdağı’nı Selim Karahan, Araban, Yavuzeli’ni Ali Peri, Nizip Ali Sayın, Merve Altınbaş, merkezi Mehmet Şeker, Alevi kesimini Mehmet Gökdağ, Ahmet Şahin Seyran, Burç’u Mustafa Aslan, Kürt kesimini Erdal Geçit temsil ediyor” dedi.

AKP’DE MHP’DE GÖREMEZSİNİZ

‘CHP’nin adaylarının tamamı Gaziantep’i mesken tutmuş Gaziantepli olmuş hemşehrilerimiz’ diyen Köse, “Gaziantep’in her bir köşesinden, her bir merkezinden, her kesimi temsil edebilecek insanlar. Dört dörtlük bir temsiliyet var. Bölgesel özellikler, kimlikler, etnik ve inanç kimliği üzerinden siyaset yapma çirkinliği yapmayı tercih etmiyoruz ama adaylarımız toplumun da mevcut mozaikleri içerisinde, renkleri içerisinde her kesimi temsil ediyor. MHP’de Ak Parti’de bunu göremezsiniz, bunu HDP’de göremezsiniz” dedi.

ADAYLARI DEĞERLENDİRECEK OLAN SEÇMENDİR

Listelerle ilgili parti tabanında tepkiler olup olmadığını sorduğumuz Köse, “Herkes kendinin bir başka arkadaşa göre daha iyi olduğunu düşünebilir, kendi donanımını onun donanımının üzerinde görebilir. Ama CHP’nin adayları 1 milyon 180 bin seçmenin önüne gönül rahatlığı ile çıkarabileceğim bir liste. Eksikleri fazlaları olacaktır sonuçta genel merkezimin takdiri doğrultusunda çıkmış olan bir listedir. Daima daha iyisi vardır. Ancak biz adaylarımızla ilgili kamuoyundan olumlu tepkiler aldık. Kamuoyu genel anlamda olumlu bakıyor, insanların yorumlarından memnunuz. Artık bu saatten sonra adayları değerlendirecek olan seçmendir” dedi.

BİZDE KÜSEN KIRILAN YOK

Aday tespitinde müdahalesinin olup olmadığını, listeler açıklandıktan sonra bazı kırgınlık ve küskünlüklerin yaşandığını dile getiren Köse şunları söyledi:”46 aday adayımız vardı. Ben 46 aday içerisinde şu ya da bu şekilde adaylarımın birini birine tercih etme durumunda olmadım, hiç bir yönetici de olmadı. Hepsi de birbirinden iyiydi. Hepsi de CHP’nin adayları diye çıkaracağımız insanlardı. CHP’nin iktidarı halinde bakanlık seviyesinde CHP’yi temsil edecek insanlardı. Bizde küsen, kırılan yok. Herkes halinden memnun. Sıram bu olmamalıydı veya listeye giremeyenler alınganlık gösterebiliyor. Bu da insan oldukları için en doğal haklarıdır. Ama şu güzel çalışmam diyen biri yok.”

ERUSLU’YA KATILMAMAK

MÜMKÜN DEĞİL

Gazetemize konuşan Ak Parti eski il başkanı Ökkeş Eruslu’nun CHP’nin listesinin güçlü sözlerini değerlendiren Köse, “Ak Parti’nin eski il başkanı Ökkeş Eruslu, ‘muhalefetin adayları güçlü’ diyorsa, söylenecek bir söz yoktur. Sayın Eruslu’ya katılmamak mümkün değil, çok güzel bir değerlendirme yapmış. Biz listemizin en güzel olduğunu söylüyoruz, o da bunu teyit etmiş oldu. Yiğidi öldür hakkını ver derler. Eruslu da bunu yapmış. CHP listelerinin iktidar partisinin il başkanı tarafından beğenilmiş olması halkın bütün kesimlerinin bunu beğeneceği anlamına da gelir” dedi.

KOZBAŞ, 3, SIRADA OLSAYDI DA BEN YOKUM DİYEBİLİRDİ

Mahmut Kozbaş’ın adaylıktan çekilmesini değerlendiren Köse, “Yerine genel merkezimiz tarafından bir arkadaşımız takdir edilecektir. CHP’de siyaset yapma özgürlüğü, yapmama özgürlüğü bireysel tercihtir. Düşünceleri doğrultusunda insanlar oyda verebilir, aday da olabilir, bir adaya destek de olabilir. Ama arkadaşlar, daha önlerde olsaydı bu yarışta olacak mıydı? Belki 3. sırada olsaydı da ben yokum diyebilirdi” dedi.

CELAL DOĞAN CHP’Yİ ETKİLEMEZ

Celal Doğan’ın CHP’yi olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini sorduğumuz Köse, “Celal Doğan düne kadar etkiler mi diye düşünüyordum. Ancak bugün sabahtan itibaren etkilemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü duyumlarım var. Birtakım telefonlar var. Dolayısıyla CHP, HDP’nin Celal beyin gelmesiyle birlikte kaybettiği oylar var. Sonuçta bir ideoloji partisinin Celal beyin oraya gelmesiyle kaybedeceği oylar olması doğaldır” dedi.

İRFAN KAPLAN ALINGANLIK GÖSTERDİ

İrfan Kaplan’ın mesajıyla ilgili de konuşan Köse, “Arkadaşımızın alınganlığı, kırılganlığı olabilir. Geçmiş dönemde kontenjan kullanılarak kaybetmiş olduğu milletvekilliğine rağmen, ilkelerinden ideallerinden vazgeçmeyeceğinden adım gibi eminim. Listelerde olmasını arzu ederdik, takdir genel başkanımızın. Arkadaşımızın CHP safhalarında, kendi ideal ve ilkelerinin örtüştüğü CHP’de siyasete devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur” dedi.

AHMET UZER’E ŞAŞIRDIM

Ahmet Uzer’in listeye konulmamasını da değerlendiren Köse, “Partisinin tabanının Ahmet Uzer’i reddedeceği kanaatinde değilim. Şaşırdım tabi, Ahmet Uzer’in burada aday olarak listede olacağını düşünüyordum. Demek ki Gaziantep’te Ak Parti’ye o düşünceye hizmet etmiş birilerini bulamadıkları için dışarıdan arka arkaya 4 tane ithal isim getirdiler.

Ümit Özdağ’ın adaylığını da değerlendiren Köse, “Ümit Özdağ’ın iyi bir akademisyen olduğunu biliyorum. Siyasete ne katkısı olur, MHP’ye ne katkısı olur onu da bu süreçte göreceğiz” dedi.

Meral KINACILAR