Beko Basketbol 1.Ligin 12. haftasında Royal Halı Gaziantep, bu akşam taraftarının önünde Uşak Sportif ile karşı karşıya gelecek.

Ankara deplasmanında NBA mücadelesi gibi bir maçtan tek sayı farkla mağlup olan potanın ağaları, kendi evinde galip gelerek çıkışa geçmek istiyor.

Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonunda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi Murat Biricik, Ziya Özorhon ve Mehmet Şahin hakem triosu yönetecek.

Son oynadığı maçta Rönesans TED Ankara Kolejlilere mağlup olarak taraftarlarını üzen eflatun - sarılı ekip, hem bu yenilgiyi telafi etmek hem de çıkışa geçmek istiyor.

TEK YOL GALİBİYET

Play Off potasının içinde kalma mücadelesini veren Royal Halı Gaziantep, bu akşamki müsabakayı kazanması halinde hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak. Bunun bilincinde olan Eflatun – sarılı ekipte dev adamlar, kendilerini affettirmek istiyor. Ligde alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Uşak Sportif karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ki performansı ortaya koymaya çalışacak olan Royal Halı Gaziantep’te galibiyetten başka sonuç düşünülmüyor. Başkan Metin Uzer’de tüm taraftarları maça beklediklerini söyledi.

ZDOVC SALONDA OLACAK

Karataş Kapalı Spor Salonunda Pınar Karşıyaka maçında hakeme itiraz etmesi nedeniyle 3 maçlık cezaya maruz kalan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının baş antrenörü Jurij Zdovc, geçen hafta deplasmanda oynanan Rönesans TED Ankara Kolejliler maçında cezasını tamamlamış oldu.

Deneyimli koç daha önce oynanan maçlarda kendini soyunma odasına kilitlemesiyle dikkat çekerken, Sportif Uşak mücadelesinde takımının başında olacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU