Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken başkanlığındaki bir heyet Gaziantep ile kardeş şehri olan Çek Cumhuriyetinin Ostrava Belediye Başkanı Thomas Macura ile bir araya geldiler. Heyet işadamlarıyla biraraya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ostrava Belediye Başkanı Thomas Macura ile yapılan heyetler görüşmesinde, her iki kentin ticari ve kültürel faaliyetleri ele alındı. Şehirdeki işadamları ile bir araya gelen Gaziantep heyeti, her iki şehirde yapılabilecek ticari faaliyetler üzerinde duruldu. Türkiye'nin ve özellikle de Gaziantep'in Suriyeli mültecilere göstermiş olduğu misafirperverlikle tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu, bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirten kardeş şehir belediye başakanı Macura, ellerinden gelen yardımı yapmak istediklerini vurguladı.

İNCELEME YAPTILAR

Gaziantep heyeti sanayi kenti olan Ostrava'da biogaz tesisi, Vitkovice Sanayi Tesisleri, Demir-Çelik Sanayisi, Köprü ve Altyapı Tesislerinde bir takım incelemelerde bulundu. Şehir ulaşımında kullanılan tramvay, elektrikli ve CNG otobüsleri hakkında bilgi alan heyet, Gaziantep ile Çek Cumhuriyeti arasında ekonomik ilişkilerin güçlenmesi açısından Ostrava'nın önde gelen işadamları ve şirketleri ile de bir araya geldi. Ayrıca katı atık ve sanayi atıklarının berterafı hususunda ayrıntılı bilgi alışverişinde bulundu. HABER MERKEZİ