Mahkeme, kendilerini patlatıp, ölen DEAŞ (IŞİD) bombacıları Mehmet Kadir Cabael, Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun'un otopsi raporlarının ve bunlara yönelik yapılan operasyonların tüm görüntü kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te DEAŞ (IŞİD) saldırısı sonucu yaşanan katliamla ilgili görülen davanın 5’inci duruşması sona erdi. Şubat 2017'ye ertelenen duruşmada, sanıkların tamamı, suçlamaları kabul etmedi.

AVUKATI TEHDİT ETTİ

Avukat Nuray Özdoğan, sanıkların son 2 gündür sorulara cevap vermemelerinin ve çoğunun savcılık ifadelerini kabul etmeyip, benzer şekilde ifadelerini değiştirmelerinin, örgütlü şekilde davrandıklarının ispatı olduğunu söyledi. Avukat Özdoğan, ayrıca sanıklardan Hacı Ali Durmaz'ın mahkemeden çıkartılırken, kendisini tehdit ettiğini söyledi.

SORUMLULUĞU BULUNANLAR DA DAHİL EDİLSİN

Kovuşturmanın genişletilmesini talep eden Avukat Özdoğan, şöyle konuştu: "İhbarları dikkate almayan, Yakup Şahin'in kolayca Ankara'ya girişine göz yuman, katliamcıların engellenmesi için sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlilerinin de bu dosyaya dahil edilmesini istiyoruz. Savcılığın yapmadığı soruşturmanın burada yapılmasını, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesindeki görevliler ile istihbarat birimlerinin raporlarında sorumluluğu olduğu anlaşılanların da bu davaya dahil edilmesini talep ediyoruz."

DNA'LARI DOSYADA YOK

Avukat Özcan Karakoç, bilirkişi raporlarında, iddianameye girmeyen çok sayıda görüntü ve fotoğraftan bahsedildiğini belirterek, "Katliamda yer alan sanıkların kullandığı araçların takip kayıtları dosyaya girmeli. Bazı sanıkların ifadelerinde verdikleri isimler en azından tanık olarak dinlenmeli. Sanıkların kullandığı telefon hatlarının katliamdan 6 ay önce ve 6 ay sonrası HTS kayıtları istenmeli. Bu dosyanın en önemli sanıkları Halil İbrahim Durgun, Yunus Durmaz ile Mehmet Kadir Cebael patladı ama DNA'ları dosyada yok. Olay yeri görüntüleri yok. Bir kısım sanık Yunus Durmaz'ın öldüğüne inanmıyor. Bunlara yönelik yapılan operasyon görüntülerinin istenmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Avukat Karakoç, ayrıcı olay yeri ve çevresini gören MOBESE görüntülerinin istenmeni talep etti.

GAZİANTEP CEZAEVİ'NDE KALAN SANIKLAR NAKLEDİLSİN

Avukat Yıldız İmrek ise Gaziantep Cezaevi'nde kalan bazı sanıkların, Ankara Sincan Cezaevi'ne naklini, ifadeleri talimatla alınan tutuksuz sanıklar Esin Altıntuğ ve Hatice Akaltın'ın da mahkeme huzurunda ifade vermelerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme avukatların talepleri yönünde karar verdi. (AA)