Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığına dair mili bilinci anlama ve anlatmak için uçak ile Çanakkale'ye götürdüğü öğrenci sayısı 32 bin 958 oldu.

'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projesi çerçevesinde öğrencileri Çanakkale'ye götürdüklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri Çanakkale’ye götürmeye ve bunun gibi milli şuur bilinci kazandıran projelere devam edeceklerinin müjdesini verdi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep’teki gençlerin Çanakkale’yi ziyaret etmesinin kendisinin hayali olduğunu belirterek şöyle devam etti. “Benim hayalim kendi çocuklarımla ziyaret ettiğim Çanakkale’yi Gaziantep’teki tüm gençlerin de ziyaret etmesiydi. Keşke dedim Gaziantep’teki yeni nesil olan gençlerimiz de Çanakkale’ye gelebilse ve buraları ziyaret ederek bu havayı teneffüs etse diyordum. Tabi o zamanlar belediye başkanı değildim. Rabim bu hayalimi daha sonra nasip etti. Belediye Başkanı olduktan sonra gençleri Çanakkale’ye nasıl götürebilirim diyerek araştırma içerisine girdim. Ancak, o zamanlar Çanakkale havalimanı kapalıydı. Sadece otobüsle gitme şansımız vardı. Hatta ihalesini yapıp hazırlıklarını tamamladık. Ama uygulamasının çok zor olacağını gördük. Otobüsle gidiş geliş 3 gün sürüyordu. Buda hem öğrenciler hem de aileleri için sıkıntı olacaktı. O yüzden o dönem bu projemizi durdurduk. Sonra Çanakkale Havalimanı açılınca bu projemizi hayata geçirdik. Kısacası bu ziyaretlerin gerçekleşmesi kolay olmadı. Ancak, gençlerin oraya gidip geldikten sonra bakış açılarının değişeceğine inanıyorum” dedi. BÜLTEN