Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ERDAL ATA, "TÜRK MİLLETİ TAVİZ VERMEMİŞTİR"

Türk Milleti, yeryüzünde var olduğu günden bugüne kadar, tarihin hiçbir döneminde özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermemiştir. Bayrak, vatan, namus ve diğer kutsal değerleri uğruna gerektiğinde canını seve seve feda etmiştir.

Bugün, bu topraklar üzerinde hür, bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Sahip olduğumuz şanlı bayrak ve bu kutsal topraklar onların bize bıraktığı en yüce mirastır.

Türk tarihinde “Şehitlik” ve “Gazilik” kavramları, canımızdan aziz bildiğimiz Bayrağımız, Vatanımız ve kutsal değerlerimiz uğruna “can” feda etmenin adıdır. Tertemiz alnından vurularak bu topraklar için toprağa düşenler; bir hilal uğruna batan güneşler Türk milletinin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, bir milletin, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının dünyaya ispatlandığı tarihi bir gündür.

250 binden fazla Mehmetçiğimizin şehit olduğu Çanakkale Savaşında, “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi Olurum” inancıyla kazanılan zafer, bütün uluslara emsalsiz bir örnek teşkil etmiş ve Türk tarihinin altın sayfaları arasındaki şanlı yerini almıştır.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ben Size Taarruzu Değil, Ölmeyi Emrediyorum.”direktifi üzerine, aziz milletimizin “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla atıldığı kurtuluş savaşı, bu uğurda şehit düşen yaşlı-genç, kadın-erkek şehit ve gazilerimizin bu onurlu ve kahraman mücadelesiyle kazanılmıştır.

Onların, aziz kanlarıyla sulayarak bizlere miras bıraktıkları Şanlı Türk Bayrağını, bu aziz Vatanı ve kutsa değerlerimizi sonsuza dek yaşatmak hepimizin asli görevidir.

Tarihin her döneminde olduğu gibi, günümüzde de Türk milletini bölmek ve parçalamak isteyenlerin olduğunu unutmamalıyız. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde, ATATÜRK’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine emin adımlarla yürümeye ve ülkemizi her alanda daha ileriye götürmeye çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, “18 Mart Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

GÜZELBEY, "ÇANAKKALE TÜRK'ÜN DESTANIDIR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Çanakkale Savaşı, hiçbir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silahın, yurt sevgisinden ve milli onurdan daha güçlü olmadığını, olamayacağını dost düşman herkese öğreten, yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir” dedi.

Başkan Güzelbey, Çanakkale Savaşının, dünya savaş tarihinin benzersiz örneklerinden biri olduğunu, Çanakkale Savaşlarının sonuçları bakımından Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı. Başkan Güzelbey, “Çanakkale Harbi devletler arası bir harp değildir. Bu savaş, Anadolu ve Trakya insanının dini, dili, namusu, örfü, kültürü ile topyekûn istiklalini yok etmeye gelenlere karşı kan deryasında boğazlaşmasıdır. Düşmana karşı şanlı Türk gençlerinin iman dolu bağrını, bayrağına, vatanına, namusuna, dinine, kültürüne siper ederek elde ettiği zaferin adıdır” diye konuştu.

“O gün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizi asla bozmamalı, iç ve dış mihrakların oyununa gelmemeli ve Çanakkale ruhunu bugün de devam ettirmeliyiz” diyen Başkan Güzelbey, “Bugün bu topraklarda hür yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa bütün bunları şehit düşen kahramanlarımıza ve gazilerimize borçluyuz. Çanakkale şehitleriyle birlikte, vatanın bir avuç toprağı için bu topraklara düşmüş aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

AHMET UZER, "ÇANAKKALE DÖNÜM NOKTASI"

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Üzer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü anısına kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Üzer, yayımladığı mesajda, "18 Mart Zafer Haftamız'ın ülkemize, milletimize, yurtdışında yaşayan soydaşlarımıza ve Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. Kahramanlıklarla dolu tarihimizde de yeni bir çağ açan ve eski çağı kapayan birçok önemli kilometre taşı mevcuttur; 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul'un fethi gibi. 1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını belirten AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Üzer; “Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 98. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun'' diye konuştu

FADILOĞLU, "GÖNÜL BORCUYLA ANIYORUZ"

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çanakkale Zaferi, bir kahraman milletin vatan seferlik destanıdır” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, açıklamasında, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milletinin, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edindiğini belirtti. Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Türk milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Yaşama hakkını onuruyla elde eden milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Atalarımızın emaneti olan bu vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız. Güzel ülkemizi bizlere armağan eden eşsiz önderimiz Atatürk başta olmak üzere, yaşamını vatanına adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, vatan sevgisini canından üstün bilen aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı rahmet ve gönül borcuyla anıyoruz.”

TAHMAZOĞLU, "MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yayımladığı mesajında, “Vatanın bütünlüğü ve yüce Türk Ulusu’nun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda ederek en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi böyle bir günde rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. 18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsemiştir. Bu nedenle hiçbir güç Milletimizi esaret altına alamamıştır. Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk Milleti Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Türk Milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. Şehitlerimizi anma gününün bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü Gaziantep Halkı Kurtuluş mücadelesi verirken bu toprakları 6317 şehidin kanlarıyla suladı. Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yad etmek ve onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.