Duygulandıran sergi

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi TIR'ı Gaziantep’e ulaştı.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşları sırasında ecdadımızın göstermiş olduğu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularından oluşan destansı Çanakkale Ruhunu yeni nesillere aktarabilmek amacıyla hazırlanan “Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Tırı” Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ve Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska’nın katılımıyla ziyarete açıldı.

ASKERİ MALZEMELER SERGİLENİYOR

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonunda Demokrasi Meydanınına ziyarete açılan TIR’da Çanakkale Savaşı'nda kullanılan askeri malzemeler sergileniyor. Gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nda; Türk, Ingiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin kullandığı tüfek, tabanca, mermi ve askeri giysiler başta olmak üzere, savaştan arta kalan malzemeler yer alıyor. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Özdemir, Çanakkale Destanı’nın, kitaplarda okuduğumuz, okullarda programlar yaptığımız, her yıl 18 Martlarda andığımız muhteşem bir olay olduğunu dile getirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çanakkale’ye gidememiş bütün gençlere orayı öncelikle yerinde görmeyi tavsiye eden Vali Yardımsısı Özdemir, "Şimdiye kadar bildiklerimizi, duyduklarımızı, okuduklarımızı, büyüklerimizden dinlediklerimizi pekiştirecek bir görselliği buraya taşıyan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Çanakkale Savaşının Kurtuluş Savaşının önsözü olduğunu unutmamanınızı istiyorum" dedi.

EN GURUR VERİCİ TABLO

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa ise, bugün tarihin yazılmasında çok büyük katkıları olan, milli şuurumuzun bize ulaşan en gurur verici tablolardan birisi olan bir etkinlik için burada toplanıldığını ifade ederek, "Bu vatan bize sadece emanettir. Bu vatan sadece kanlarla canlarla bize teslim edilmiş olan ve bizim de ahfadımıza çocuklarımıza teslim edeceğimiz çok mukaddes topraklar manzumesidir" diye konuştu. Daha sonra öğrencilerle birlikte gezici müzeyi inceleyen Vali Yardımcısı Özdemir sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koksa, müzenin 6 gün süreyle ziyaretçilere açık olduğunu belirtti. Koska, 4 bine yakın eserin yer aldığı TIR'ın Gaziantep’in ardından Kilis’e hareket edeceğini bildirdi.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN