mesaj yayınlayan oda, dernek başkanları, bürokrat ve siyasiler başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi rahmetle andı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Asri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen törende, şehitler için yazdığı mektubu okudu. Mektubuna şehitleri minnetle yad ederek başlayan Yerlikaya, şöyle devam etti:"Bizlere miras bıraktığınız Anadolu topraklarının her karışı için canınızı feda etmekten, mübarek kanınızı büyük Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan geri durmadığınızı çok iyi biliyoruz. Sizler de biliniz ki bıraktığınız her emanete sahip çıkıyor, koruyoruz. Türkiye'nin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz. Bağımsızlığımızı ve geleceğimizi borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun." Törende, Gaziantep Müftü Vekili Mehmet Güneş şehitler için dua etti ve askerler tarafından "saygı atışı" yapıldı. Törenin ardından Yerlikaya, şehit yakınlarına karanfil dağıttı. Programa, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, AK PartiGaziantep Milletvekili Nejat Koçer, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
FADILOĞLU:DİRİLİŞ DESTANI

ŞEHİTKAMİL Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çanakkale Zaferi'nin, asrın en güçlü ve ihtişamlı ordularına karşı gösterilen bir diriliş destanı olduğunu söyledi. Fadıloğlu, "Çanakkale Zaferinin kazanılması; Kahraman Mehmetçiğin sahip olduğu imanın, azmin, metanetin ve gücün açık bir göstergesidir. Çanakkale Zaferi; vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper ederek şahadet şerbeti içen Şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları Gazilerimizin kahramanlık destanıdır. Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek yurdumuzu düşmandan temizleyerek tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan yazan Çanakkale Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarken, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."dedi.YILMAZ:BU MİLLET ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRTTİ

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, "Çanakkale geçilmez" dedirten bu millet, vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bizler de atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanı, aynı birlik ve beraberlik duyguları içerisinde korumalı ve bu milli bilinci gelecek nesillere aktarmalıyız. Çanakkale şehitleri ve vatan toprakları için can vermiş olan tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum" dedi.

KONUKOĞLU:TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu 103 yıl önce her türlü yokluğa ve imkansızlığa rağmen Çanakkale’de verilen mücadelenin “Bağımsız Türk Milletini yarınlarla ulaştırmak” amacının bulunduğunu belirterek, “İşte bu yüce hedef sayesinde Çanakkale geçilmez oldu” dedi. Konukoğlu, Çanakkale Zaferi’nin, ülkemizin doğusundan batısından, kuzeyinden güneyinden gelen vatan evlatlarının, din, dil, mezhep ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik ruhuyla, sırt sırta vererek kenetlenmeleri halinde neler yapabileceğinin tarihe altın harflerle kazındığı gurur abidesi olduğunu söyledi.

ÇELİKTÜRK:ŞANLI ZAFER

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çanakkale'nin, vatan ve millet sevgisinin, iman gücünün, azmin ve fedakarlığın, teknolojiyi bozguna uğrattığı yer olduğunu söyledi. Başkan Çeliktürk, "103 yıl önce Çanakkale'de destanlaşan o ruh, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Afrin'e düzenlediğimiz Zeytin Dalı harekatında bir kez daha tezahür etmiştir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk ordusu, gittiği yer yere barış ve huzur götürmüştür. Çanakkale Geçilmez sözünü canlarını feda ederek tüm dünyaya gösteren ve böylesine büyük bir zaferi milletimize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman askerlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

ÇELEBİ:DESTANIN HER SATIRINDA İNSANLIK ONURU VAR

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Çanaklale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırladığı anımsatarak, bu destanın her satırında insanlık onuru olduğunu söyledi. Çelebi,"Çanakkale Zaferi, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir." dedi.

ÖZYURT:VATAN İÇİN ŞAHA KALKIŞIN ÖYKÜSÜDÜR

NİZİP Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Çanakkale Zaferi'nin, çelikleşmiş millet iradesinin, kuva-i milliye ruhunun, asaletin, vatan, millet, bayrak aşkının, geleceğe olan güvenin, hürriyet ve istiklal sevdasının, askeriyle komutanın, eriyle liderin, genciyle ihtiyarın, kadınıyla kızın birlikte yazdığı bir şanlı destan olduğunu belirtti.Özyurt," Söz konusu, vatan ve istiklal olunca, öldüğü zannedilen bir milletin bir büyük liderin öncülüğünde yeniden dirilişinin ve şaha kalkışının öyküsüdür" dedi.

ÇELENK:YENİ BİR TARİH YAZILDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Çanakkale Zaferi'nin, tarihimizde aziz milletimizin bir asır önce kazandığı büyük zaferlerden ve kahramanlıklardan biri olduğunu söyledi. Çelenk, "Bu zaferle, vatan toprağını elinden almak ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı bir arada olan bir milletin azmiyle, inancıyla, canı pahasına ortaya koyduğu destansı bir mücadeleyle yeni bir tarih yazılmıştır" dedi.

ŞAHİN: BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı İzzettin Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103 yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün bu güzel vatan topraklarında rahat gezip dolaşabiliyorsak, başımız dik, alnımız açık özgür olarak yaşıyorsak bunu siz sağladınız. Şanlı bayrağımız göklerde onurla dalgalanıyorsa bu sizin sayenizdedir” dedi.
Şahin, Çanakkale zaferinin Balkan hezimetinden sonra bir daha ayağa kalkamaz denilen bir milletin, bütün dünyayı hayretler içerisinde bırakan bir silkiniş ve diriliş destanı olduğunu belirtti.“Çanakkale (Bir hilal uğruna) okullarını bırakarak gönüllü cepheye koşup dönemedikleri için birçok okulun o dönem mezun veremediği bir münevverler savaşıdır” diyen İzzettin Şahin, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ,“Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Çanakkale’de bir darülfünun(üniversite) gömdük’ sözü çok anlamlıdır. Çanakkale, Türk toplumunun elitini oluşturan, doğu ve batı kültürüne vakıf, eğitimli aydın bir nesli şehit verdiğimiz ve bunun yokluğundan kaynaklanan sosyal sarsıntının günümüze kadar devam ettiği bir varoluş mücadelesidir. Çanakkale ‘Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın, eğer inanıyorsanız üstün gelecek olan sizsiniz.’ (Al-i İmran 139) İlahi Beyanına bütün yüreğiyle iman eden Mehmetçiğe Hz. Peygamberin kucağını açtığı bir savaştır. Çanakkale, çarpışma yoğunluğundan dolayı uzmanların 160 milyonda bir olma ihtimali var dedikleri kurşunların havada çarpıştığı bir ölüm kalım savaşıdır.

DAĞLI:KAHRAMANLIK DESTANI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Dünyada eşine az rastlanan bir zafer olan Çanakkale Zaferi, tarihimizi gururla taçlandıran bir kahramanlık destanıdır” dedi.
Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında "18 Mart 1915 tarihi vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve her şeyin sona erdiğini düşünen düşmanlarımız için büyük bir ders olmuştur. Bu zafer, savaşların sadece topla, tüfekle değil, inançla, azimle ve vatan uğruna korkusuzca canını siper ederek, birlik ve beraberlikle kazanılacağının da bir kanıtıdır” şeklinde konuştu. Üzerinden geçen 103 yıla rağmen, bugün bile herkese örnek olacak bir vatan sevgisiyle canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan pek çok isimsiz kahramanın yattığı bu toprakların, bizler için kutsal bir emanet olduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “Kendi küllerinden yeniden doğan ve içinde bulunduğu tüm zorluklara rağmen ‘Çanakkale Geçilmez’ sözleriyle, aslında Türk Vatanı üzerinde oyun oynanamayacağını bir kez daha tüm dünyaya gösteren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını vatan uğruna vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı, şükran ve minnetle eğiliyorum" ifadelerini kullandı.HABER MERKEZİ