Hava sıcaklıkların artmasıyla birlikte insanlar serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor. Özellikle ramazan ayıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için camilere akın ediyor. Öğle namazından sonra akşama kadar camilerde uyuyan çok sayıda vatandaş, tepki görüyor. Nuri Mehmet Paşa Cami imamı Abdullah Kara, camilerde uyuyanlara tepki göstererek, "Camileri adeta ibadethane olmaktan çıkarıp yatakhane durumuna getirmiş durumdayız" dedi.

CAMİLER SERİN

Vakit namazları sonrasında camilerde yatan vatandaşları ezan okunmadan birkaç saat önce gidip uyandırdığını söyleyen cami cematinden Şükrü Söyler, "İçeri serin hepsi uyuyor. Geçen bir adama kalk abdestini al dedim adam bana sanane dedi. Ben ondan yaşça büyüğüm seksen yaşındayım caminin içinde sorun yaşanmasın diye birşey demedim sustum"

SÖYLER: UYUYANLARIN YÜZDE 90'I SURİYELİ

Şükrü Söyler, uyuyanların yüzde doksanının Suriyeli olduğunu belirtirken, cami cemaatinden Şahan Tütüncüoğlu ise "Camide uyuyanların bazıları avare boş insanlar bazıları ise namaz vaktini bekleyen yaşlılar " dedi.

ENGEL OLAMAYIZ

Ömeriye cami imamı ise, "Ya camii kapanacak ya da hiç bir şekilde engel olamayız, insanların oruçlu olması sebebiyle öğlen saatlerinde serinlemek ve dinlenmek için bir saat uyuyorlar buna engel olamayız " dedi.

BİZE NE OLDU?

Gaziantep'te bulunan camilerde namaz vakitleri arasında uyuyan vatandaşlar için Nuri Mehmet Paşa Cami imamı Abdullah Kara cami içinde uyuyanlara uyarıları yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Kıymetli cemat, Mekke ve Medine'ye giden vatandaşlarımız Mescidi Nebi de ve Mescidi Haram da yatan insanlara en çok kızan Türk milletidir. Bunu yapmasının nedeni mescitlere sevginden ve saygısındandır. Ancak böyle bir millete son yıllarda ne olduysa kimi örnek aldılarsa bilemiyorum. Camileri adeta ibadethane olmaktan çıkarıp yatakhane durumuna getirmiş durumdayız" dedi.

ÇALIŞMAK GEREK

Türk milletinin gecesini gündüzüne katarak çalışıp çırpınıp ayakta durmaya özen gösteren, bir başkasına muhtaç olmamaya, alan el değil veren el olmaya çalışan gayretli bir millet olduğunu belirten Kara, "Türk milletinin bu halde olmaması lazımdır. Türk Milleti ezilen yokluk gören gecesini gündüzüne katıp kendi ayakları üzerinde duran paylaşmayı ibadet eden bir millettir son birkaç yıldan beri tembelleştik mi bilemiyorum Ramazan ayıda olsa bu millet şunun farkında olmayı kendisi için bir saat çalışıyorsa başka bir din kardeşi için bir saat daha çalışması lazım müslüman kardeşlerimin kanları akıtılırken zulüm altında inim inim inlerken şu Ramazan-ı şerifte vicdanları yumuşatması lazımken her gece eğlenen din kardeşinin cenazesi başında davul çalıp oynamak gibidir" diye konuştu. Ayşegül BAĞCI, Haluk ŞAHİN