Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Gaziantep'te oruç tutan vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kimileri serinlemek için klimalı camilere giderken, kimileri ise park ve bahçelerdeki ağaçların gölgelerine sığındı.

Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava Gaziantep’te adeta kavurucu etkiye dönüştü. Zaman zaman sıcaklıkların 40 dereceye aştığı kentte, ramazan ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Sıcak ve susuzlukla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlar, park ve bahçelerde buldukları gölgede güneşin yakıcı etkisine karşı kendisine korunak aradı. Ağaçların gölgelerine sığınanlar, zaman zaman çeşme başlarında yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı.

ÜZERİNE KONAN GÜVERCİNİ FARK ETMEDİ

Sıcağın ve orucun yorduğu bazı vatandaşlar buldukları gölgelik alanlarda ise çok derin uyku çekti. Çevredeki olan bitenden habersiz olan bir vatandaş, üzerine konan güvercini bile fark etmedi. Bazıları park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda uyurken, kimileri ise klimalı camilere sığınarak, serinliğin keyfini çıkardı. Bazıları ise klimalı mağazalarda saatlerce turlayarak, hem vakit geçirmeye hem de serinlemeye çalıştı.

Adana’dan geldiğini belirten Ömer Ceylan, "Gaziantep çok sıcak. Oruçlu oruçlu bu sıcaklar çekilmiyor. Biraz vakit geçsin, biraz serinlemek biraz da dinlenmek için parka geldik. Biraz uyuyarak kendimize geldik. Gerçekten parklar daha serin oluyor" şeklinde konuştu. İHA