Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, gece aşırı yağan karda teknik ekibi ile birlikte çalışmaları yerinde kontrol etti. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da kar temizleme çalışmalarını gece geç saatlere kadar yerinde inceledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sahaya inerek kar küreme kamyonu kullandı.

TAKSİCİ ESNAFIYLA SOHBET ETTİ

Şahin, daha sonra yoğun karda taksici esnafıyla sohbet edip çay içti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Şahin, “Gaziantep yoğun kar yağışı altında. Şehirde aksayan yerleri tespit etmek lazım. Gaziantep'te yoğun kar yağışı var. Gaziantepliler olarak dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var. Dikkatli olalım. Mecbur kalmadıkça özel araçlarımızla dışarı çıkmayalım. Araçlarımıza muhakkak kar lastiği taktıralım. Dışarı çıktığımızda, toplu taşıma araçlarını kullanalım.”

GAZ ALARMI İÇİN UYARI

Soba yakanları zehirlenmelere karşı uyaran Şahin, evlerinde gaz alarmı olmayanları hem büyükşehir hemde ilçe belediyelerden ücretsiz temin etmelerini istedi. Öte yandan Şahin, herhangi bir sorun tespit eden Gaziantepli vatandaşların 153 aracılığıyla büyükşehir belediye ekiplerine bilgi vermeleri gerektiğini belirtti. Bu arada Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekibi, 16 tuzlama aracı, 16 kar küreme aracı, 22 greyder, 16 loder, 30 beko loder, 20 adet kamyonet ve 530 personel ile sürekli görev yapıyor.

FADILOĞLU,ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 100 personel, 6 adet özel kar küreme ve tuzlama robotu, greyder sıyırıcı araç, büyük kepçe yükleyici ve kepçe olmak üzere toplam 29 iş makinesi ile gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

600 KİŞİLİK EKİPLE SAHAYA İNDİK

Başkan Fadıloğlu, “Beklenen kar yağışı nihayet geldi. Tabi kar bereketi getirirken, diğer taraftan sıkıntıları da getirdi. İlçenin farklı bölgelerinde yaklaşık 500 kişi olmak üzere toplam 600 kişilik kar mücadele ekibiyle milletimize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak, ekiplerimizle birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımızın daha rahat hareket edebilmelerini, trafiğin aksamaması açısından çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

TAHMAZOĞLU KAR KÜREME KAMYONU KULLANDI

Sabaha kadar devam eden çalışmalarına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da bizzat katılarak ekipleri yönlendirdi. Daha sonra bir kar küreme ve tuzlama kamyonunun şoför koltuğuna geçen Tahmazoğlu bir cadde üzerindeki karları temizledi.

EKİPLERİMİZ GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYOR

Karla mücadele ekiplerinin mesai saati gözetmeksizin vatandaşın rahatı ve güvenliği için çalıştığını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Ekiplerimiz karın yağdığı ilk günden buyana solüsyonla sulama yaptılar. Ayrıca tuzlama ekiplerimiz, greyderlerimiz ve kar küreme araçlarımız sürekli şehrin değişik noktalarında çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu kar yağışında özellikle sürücülerden bir istirhamımız var. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçların, kendi can ve mal emniyetleri açısından, hem de trafiği tıkamamaları açısından, kesinlikle trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. Çünkü Gaziantep sürekli kar yağışı olan bir il değil. Şoförlerimizin karda araç kullanma tecrübesi yok. Araçta kar lastiği ve zincirde olmayınca kayıp yolu trafiğe tıkıyorlar. Böylelikle greyderlerimiz ve kar küreme araçlarımızda çalışamaz hale geliyor. Hem de diğer vatandaşlarında hakkına girmiş oluyorlar. Bu nedenle özellikle istirham ediyorum. Kar lastiği olmayan, zinciri olmayan, karda araç kullanma tecrübesi olmayan lütfen toplu taşıma araçlarını kullansınlar” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT